Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MESLEĞİMİZE, HAKLARIMIZA, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“MESLEĞİMİZE, HAKLARIMIZA, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Türkiye Eğitim- Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan “Öğretmenlik Meslek Kanunu" konulu seminer için Bolu’ya geldi. Aydoğan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ taslağı, Liselere Geçiş Sınav Sistemi ve kurumların eğitim faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber: Aslı Akış

Eğitim- Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Bolu’da Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirterek; “Değişen sınav sistemi ile ilgili sorunu tespit ettik. Her öğrencinin istediği okulda eğitim görme hakkı vardır. Öğrencilerimizin ve velilerimizin taleplerine ses olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bolu’da en temel sorunlardan birinin eğitimci ve niteliği taşımayan kurum ve kişilerin eğitim faaliyetleri olduğunu söyleyen Aydoğan, protokoller üzerinde süreci takip edeceklerinin altını çizdi.

“MESLEKİ HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “2023 Eğitim Vizyonu” belgesi ile gündeme gelen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına ilişkin gazetemize konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan,

“İki gündür arkadaşlarımız ile birlikte Bolu’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulları ziyaret ettik. Öğretmenlik meslek kanunu üzerinde çok kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Başta iş güvencesi, maaş karşılığı çalışma saatlerinin artırtılması ciddi hak kayıpları içeren bir kanun tasarısını bütün öğretmen arkadaşlarımız ile paylaştık.  Haklarımız ile ilgili bütün öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte başarabiliriz ve birlikte ses olabiliriz çağrısı yaptık. Gördüğümüz tabloda öğretmen arkadaşlarımız özelinde son yıllarda yaşadığımız süreç ile birlikte ciddi anlamda mesleklerini ve mesleki itibarlarını ve haklarına yönelik çok ciddi bir kendini güvende ve değerli hissetmeme durumu yaşandığını tespit ettik. Bu meslek kanununa ilişkin birlikte ses olacağız, mesleki haklarımıza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN TALEPLERİNE SES OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”             

Aydoğan, Eğitim Sen olarak öğrencilerin haklarına sahip çıkacaklarını ifade ederek; “Türkiye genelinde ve Bolu özelinde de yaşanan geçen sene değişen sınav sistemi ile ilgili sorunu tespit ettik.  Bolu’da okulları gezerken en çok tercih edilen liselerin akademik liseler olmasına rağmen sadece hiçbir talep görmemesine rağmen ve bütün kontenjanları doldurmamasına rağmen İmam Hatip Liselerinin artırılması ve İmama Hatip Lisesi kontenjanlarının artırılması ama aynı durumun hem ekonomik hem kontenjan anlamında Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri gibi akademik liseler boyutunda olmadığını gördük. Geçen sene de Eğitim Sen olarak öğrencilerimizin eğitim hakkına sahip çıkmıştık ve Anadolu Liselerinin kontenjanlarının artırılmasını başarmıştık. Bu senede velilerimizin ve öğrencilerimizin sesine ses olmaya devam edeceğiz. Bu yıl ki sınav sistemi değişikliğinde yine her öğrencinin istediği okulda eğitim görme hakkı vardırı temel alarak öğrencilerimizin ve velilerimizin taleplerine ses olmaya devam edeceğiz. Sürecin takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

“EN TEMEL SORUN EĞİTİMCİ NİTELİĞİ TAŞIMAYAN KURUM VE KİŞİLERİN EĞİTİM FAALİYETLERİ”         

Bolu’da tespit edilen eğitim sorunlarına dair hukuksal ve eylemsel adımlar attıklarını söyleyen Feray Aytekin Aydoğan; “İl Milli Eğitim Müdürü ile de paylaştığımız okullarda da gördüğümüz en temel sorunlardan biri protokol eliyle hiçbir eğitimci niteliği taşımayan kurum ve kişiler üzerinden yürütülen eğitim faaliyetleridir. Eğitim Sen olarak Ensar ve Hizmet Vakfına yapılan protokollere ilişkin kazanılmış davalarımız da vardır. Bolu’da da bir kez daha altını çizerek belirtelim eğitimci niteliği taşımayan kurumların Danıştay’ın da çok net ifade ettiği gibi okullarda çalışma sürdürmesi hem eğitim hakkı hem de çocuk hakkı ihlalidir. Aynı zamanda kamusal eğitim devletin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğundadır ve kamusal eğitimin MEB sorumluluğunda olduğu bir yerde eğitimci niteliği taşımayan kurumlara devredilerek bu görev şu anda anayasal suç işlenmektedir. Bu protokoller üzerinden de süreci takip etmeye devam edeceğiz.

“SORUNLARI HUKUKSAL ANLAMDA DİLE GETİRDİK”

Geçmişten bu güne TÖS, TÖB-DER’in devamı olarak Eğitim-Sen Eğitim ve bilim emekçilerimizin hem de öğrencilerimizin haklarına sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bolu’da yaptığımız tüm okul gezilerinde de bu sorunların ve bu sorunlara ilişkin atacağımız tüm adımları da hukuksal, eylemsel anlamda dile getirdik. Okullarımızda öğrencilerimizde eğitim ve bilim emekçileri de sahipsiz değildir. Mesleğimize, haklarımıza, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz”  diye konuştu.