Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MENGEN İZZET BAYSAL AŞÇILIK VE GASTRONOMİ KAMPÜSÜ’NÜN DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MENGEN İZZET BAYSAL AŞÇILIK VE GASTRONOMİ KAMPÜSÜ’NÜN DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü, 33’üncü İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında BAİBÜ ev sahipliğinde Mengen’de düzenlenen devir teslim töreniyle, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne devredildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törene; Bolu Vali Yardımcısı Vekili Nurhalil Özçelik, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyet üyeleri, Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün ve Mengen Belediye Başkanı ile ilçe protokol üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter İhsan Ağcan, Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş ve yüksekokul yönetici ve akademisyenleri, Bolu Kent Konseyi üyeleri, daire başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“GELECEĞE DAİR HEDEFLERİ BÜYÜK OLAN ÜNİVERSİTEMİZ, YENİ BİR KAMPÜSE DAHA KAVUŞTU”

BAİBÜ’nün tanıtım filminin gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, her geçen zaman dilimi içinde büyüyen, gelişen ve geleceğe dair büyük hedefleri olan Üniversitemizin yeni bir kampüse daha kavuştuğunu söyledi. Rektör Alişarlı, “Bolu’nun tek bir yürek olarak büyük hayırsever merhum İzzet Baysal’ı andığı, 33’üncü İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında, böylesine özel bir günde, müstesna bir toplulukla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

“BATI KARADENİZ KARİYER FUARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Üniversitemizin kuruluşunun 30’uncu yılında, kurumsal yetkinlik ve akademik alt yapımızla, öğrenci memnuniyetini esas alan yönetim bilincimizle yeni bir hedefimiz var.” diyerek konuşmasını sürdüren Rektör Alişarlı, “Eğitimlerini en iyi şekilde tamamlayan değerli öğrencilerimizin gelecekleri bağlamında kariyer hedeflerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek. Bu kapsamda Kariyer Merkezimiz birçok projenin yanı sıra öğrencilerimizin geleceklerini hedefledikleri sektörlerle buluşmalarını sağlamak adına, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Batı Karadeniz Kariyer Fuarımızı gerçekleştirdik. Büyük bir başarı ile sona eren fuarda, binlerce gencimizi yüzlerce firmayla buluşturduk. İçlerinden nice İzzet Baysalların çıkacağı bu büyük sinerjiyle, ülkemize katkı vermiş olduk.” İfadelerini kullandı.

“SON 20 YILDA, YAKLAŞIK 100 YILLIK SÜRECİ KAPSAYAN BÜYÜKLÜKTE ESERLER VERİLMİŞTİR”

“Türkiye’nin yakın tarihindeki uzun ve kayıp yılların ardından, devletimizin son dönemde başlattığı milli teknoloji hamlesi paradigması ile hedeflediği, büyük sanayici İzzet Baysal gibi ülkesinin dışa bağımlılığını azaltmak, istihdam oluşturmak, ortaya çıkan ekonomik girdiler ile halkına yatırım yapma şeklindedir. Bu paradigma sonucunda oluşan yatırım seferberliğinde, son 20 yılda yaklaşık 100 yıllık süreci kapsayan büyüklükte eserler verilmiştir.” diyen Rektör Alişarlı; “Bu kapsamda, İzzet Baysal Vakfımızın nice eserlerinde olduğu gibi, yüksek öğretimde kullanılması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teslim ettiği binalardan biri olan Mengen İzzet Baysal Kampüsümüz için; Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı 5 milyon, uygulama mutfak gereçleri 14 milyon, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı 3 milyon, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 1.5 milyon olmak üzere, Rektörlük olarak bu esere yaklaşık 23.5 milyon Türk Lirası harcanacaktır. Akademik birimimiz bünyesindeki akademik ve idari kadroları; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda büyük Türkiye idealini taşıyan genç nesillerin yetiştirilmesinde emek vererek, bulunduğu topluma katkı verecektir. Bu kapsamda vakıf destekli devlet üniversitesi sistemi, büyük Türkiye ideali kapsamında gayet muntazam çalışmaktadır. Bu ideali kuranlara ve destek verenlere teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

BAİBÜ’NÜN HAYIRSEVERLER ÜNİVERSİTESİ OLMASINA KATKI VEREN TÜM HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Rektör Alişarlı; “Üniversitemizin ‘Hayırseverler Üniversitesi’ olmasına katkı veren büyük hayırsever, vakıf insan merhum İzzet Baysal başta olmak üzere merhum Yaşar Çelik, merhum Şerafettin Erbayram, merhum Mehmet Tanrıkulu’nu hayırla yâd ediyor, Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Sayın Ali Ericek ve Sayın Süreyya Astarcı beyefendilere sağlıklı, uzun ömürler temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

“ÜNİVERSİTEMİZE VE MENGEN’E HAYIRLI OLSUN”         

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz,  “Bu önemli eserin Üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen başta merhum İzzet Baysal olmak üzere İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve mütevelli heyet üyelerine, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve yönetimine ve Mengenlilere teşekkür ediyorum.  Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’nün Üniversitemize ve Mengen’e hayırlı olsun” diye konuştu.

“MERHUM İZZET BAYSAL’A ŞÜKRANLARIMI BİR KEZ DAHA İFADE EDİYORUM”

Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Mengen’i bu kadar öne çıkaran malumunuz Osmanlı’da sarayda, aş pişirilen yerleri güvenilir insanlara teslim ederlermiş. O zamanlar görüyorlar ki, bu civarda en güvenilir insanlar Bolu’nun, Mengen’in insanı, onlara itimat edilir. Bu yüzden sarayın mutfağını Mengenli aşçılara teslim ediyorlar. Dolayısıyla biz yemeklerimizle ünlüyüz lakin Bolu insanı itimat edilmesiyle daha meşhurdur. Ben her zaman, ‘Veren el üstündür’ bilinciyle hareket eden ve bu medeniyetin yetiştirdiği, vakıf kültürünü yaşatan merhum İzzet Baysal’a şükranlarımı bir kez daha ifade ediyorum. Sosyal Sorumluluk ödülü alan Solmaz Baysal’da ‘Biz hayırda yarışanlarız.’ diyerek, bu misyonu devam ettirdiği için kendisine de şükranlarımı ifade ediyorum. Milletimiz aynı zamanda vefanın da başkenti. Bolu’nun seçilmiş ilk kadın milletvekili olma şerefini bize yaşatan ve bu imza törenlerinde, burada sizlerle beraber olmamıza imkan sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bize bu desteği veren değerli Bolu halkına minnet duygularımı ifade ediyorum.” Dedi.

Aydın, Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’nün yapılış süreçlerinde emeği geçen tüm yönetici ve hayırseverlere teşekkür etti.

DEVİR TESLİM TUTANAĞI OKUNDU

Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü devir teslim tutanağı, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman tarafından okundu.

AHMET BAYSAL’A TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Mengen Belediye Başkanı’na, teşekkür plaketi takdim edildi. Ahmet Baysal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta olmak üzere arsa bağışı yapan Mengen Konak Köyü halkına ve kampüsün iç tefrişatını yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti. Ahmet Baysal, teşekkür plaketini Konak Köyü muhtarı Bekir Sarıoğlu ile birlikte, köy sakinleri ve Mengenlilere ithaf etti. Kampüsün Mimarı Dr. Mine Tunçok Sarıberberoğlu ve Turgut Kalaycıoğlu ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Tören, devir teslim protokol belgelerinin imzalanması ardından açılış kurdelesi kesilmesi ve kampüs binalarının gezilmesi ardından sona erdi.
Etiketler: bolu haberler