Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MEMUR SEN’DEN İŞÇİLERE DESTEK

MEMUR SEN’DEN İŞÇİLERE DESTEK
Bolu Belediyesindeki işlerinden çıkartılan ve eylemlerine Demokrasi Meydanında devam eden işçilere Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın destek verdi.

Demokrasi Meydanında kurulan çadırda işçileri ziyaret eden Genel Başkan Ali Yalçın, “Buradaki bu onurlu mücadelenizi Memur-Sen olarak destekliyoruz. Bizim üzerimize ne düşüyorsa biz bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Memur-Sen Bolu Temsilcileri ile birlikte Demokrasi Meydanında kurulan çadırı ziyaret eden Genel Başkan Ali Yalçın, eyleme sonuna kadar destek verdiklerini kaydetti. Yalçın şöyle konuştu; “Nöbeti devralırken, Kuran’ı öpüp, dolayısıyla topluma düzgün mesajlar vermeye çalışıp, yaptığı bu tip işlerin hiçbir kitapta yeri yok. Öptüğü kitapta böyle bir şey yok. Notere gidip, söz verip, çalışanların hakkını koruyacağız, dolayısıyla kimseyi işten çıkartmayacağız deyip, sonra da kalkıp bu tip bir şey yapmasının izah edilir tarafı yok. Biz bir konfederasyonuz, biz bir sendikayız, dolayısıyla, burada Hak-İş’in Hizmet-İş’in burada sürdürdüğü direnişi sonuna kadar destekliyoruz. Memur-Sen olarak yanınızdayız, bu konuda bir kişi bile kalmış olsanız, içinizde öfkenizi büyütüyor olsanız da, haklısınız, bu hukukunuzu koruma, hakkınızı alma konusundaki direnişinizi son derece saygın bir davranış olarak buluyoruz. Siz bir siyasi angajmanla, bir tarafgirlikle hareket eden insanlar değilsiniz, ekmeğinizin peşindesiniz. Belediyelerde nöbet değişimi olduğunda olmaması gereken en önemli şey, bu anlamda işçinin, emekçinin, çalışanın hukukuna zarar vermemektir. Ama 31 Mart yerel seçimlerinden sonra gördüğümüz bazı şeyler emek örgütleri olarak bizleri üzüyor. Ekmeğe saygılı olmak lazım, emeğe saygılı olmak lazım, sizin buradaki bu onurlu mücadelenizi Memur-Sen olarak destekliyoruz. Bizim üzerimize ne düşüyorsa biz bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Direnişiniz mutlu olsun, güç birliğinizi bozmayın ve direnişinize devam edin. İnsanlar ekmeği, onuru ve alın teri ile kıymetlidir. Dolayısıyla, hürmetsizlik yapanlar utansınlar.”

“1 Mayıs’ta bu arkadaşlarımızın feveranını ifade edeceğiz”

1 Mayıs İşçi Bayramında, işten çıkartılan işçilerin seslerini duyuracaklarını ifade eden Yalçın şöyle devam etti; “1 Mayıs’ta biz Şanlıurfa’da olacağız. Bütün emekçilerin alın teri ile evine ekmek götürmeye çalışan herkesin hissiyatını ifade edeceğiz. 1 Mayıs’ta biz oradan bu arkadaşlarımızın bu feveranını da oradan ifade etmeye çalışacağız. Ben 1 Mayıs’tan önce mutlaka bu direniş çadırına uğrayıp, arkadaşlarımızla beraber olduğumuzun mesajını vermek istedim. 1 Mayıs’ta bütün emek örgütleri, meydanlardan taleplerini, tekliflerini ifade edecekler ve kamuoyu ile buluşturacaklar. Bütün emek örgütlerini Bolu’da yapılan bu zulmü 97 kişiyi sokağa bırakıp, burada uygulanan kabul edilemez tabloyu, ifade etmesi bütün emek örgütlerinin boynunun borcudur diyorum. Memur-Sen olarak biz kamu görevlileri konfederasyonuyuz. Dolayısıyla, arkadaşlarımız işçiler, işçi konfederasyonuna bağlılar. İşçi olması bizim için fark etmez halkı olmaları önemlidir. Arkadaşlarımız bu direnişlerinde haklılar.