Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Memleketi aydınlığa çıkaracağız

Memleketi aydınlığa çıkaracağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Bolu Belediyesi'nde "Kanaat Önderleri" buluşmasında muhtarlarla ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. "Kanaat Önderleri" buluşmasında konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir çok sorununa değinerek " Demokrasinin mihenk taşı muhtardır. Eğer bu ülkede demokrasi istiyorsak önce muhtardan başlayacaksın. O zaman demokrasinin temelleri güçlü olmuş olur. Verilen destekler esnafa yetmiyor. Ve aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en yüksek faizini ödüyoruz. 10 Milyonu aşkın işsiz var. Memleketi aydınlığa çıkaracağız. Türkiye'yi bu girdaptan çıkaracağız" dedi.
Haber: S.Sevgül Kaba

Cumhuriyet Halk Partisi CHP)  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Kanaat Önderleri" buluşmasında bu topraklarda ilk seçimin 1833 yılında yapıldığını söyleyerek" Bu topraklarda ilk seçim 1833'de  yapılan muhtarlık seçimleridir. Bu durum demokrasinin mihenk  taşının muhtar olduğunu gösterir.  Demokrasinin mihenk taşı muhtarsa muhtarlar gerçekten demokrasilerde aradıkları güvenceyi bulabildiler mi?  Muhtarlarda birleşik oy pusulası yok niye yok seçimse seçim. Muhtar seçimi en demokratik seçimdir. Bir mahallede kimin zengin kimin fakir olduğunu en iyi muhtar bilir. O zaman neden sosyal yardımlar muhtarlar aracılığı ile dağıtılmıyor? Muhtar arkadaşlarımız kendi konumunuzu güçlendirmek  istiyorsanız  söylediklerimi hafızanızda tutun. Ve size söz veriyorum kesinlikle bu söylediklerimin tamamını yapacağım. Eğer bu ülkede demokrasi istiyorsak önce muhtardan başlayacaksın o zaman demokrasinin temelleri güçlü olmuş olur. " ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Faizini Ödüyoruz.

Kemal Kılçdaroğlu "Hepiniz vergi veriyorsunuz. Aldığımız nefes dışında her şey vergi. Hepimiz iktidara vergi veriyoruz.  Devletin  3 şekilde kazancı var. Vergi, gayrimenkul satışı ve fabrikaların özelleştirilmesi. Hepimiz dünyanın borçlarını yapıyoruz peki Türkiye neden bu halde?  2021 Ocak Ayı'nda 21 Milyar lira faiz ödedik.  Bu faizi kimler aldı? Biz kimlere çalışıyoruz.  2020 de devletin kasasından çıkan  faiz 134 milyar 734 lira . Cumhuriyet tarihinin en yüksek faizini ödüyoruz. " dedi.

Esnaf Perişan Halde

Kılçdaroğlu, esnafın perişan bir halede olduğunu ve verilen desteklerin esnafı kurtarmadığını belirterek " Esnafın derdini anlatacağı devlette bir makamı var mı? Yok. Niye bir esnaf bakanlığı yok. Esnaf derdini anlatacağı bir makam lazım öyle bir makam yok.  Esnaf konuşuyor ama dinleyen yok. Anayasa Madde 173 "Devlet esnaf ve zanaatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır" der. Bunlar yapılmıyor. Peki ne yapacağız sandıkta gereğini yapacağız. Esnafa verilen destek esnafı kurtarmıyor.. Devletin cebinde para yok ki versin diyorsunuz. Bakın değerli arkadaşlarım Ocak ayın 'da bir seferde ödenen faiz 21 milyar Lira. Bütün esnafa ödenen para 7 milyar Lira.  Tefeciye verilen para 21 Milyar Lira kim değerli esnaf mı değerli tefeci mi?. Sosyal devlet kimi korumalı? Esnafı mı tefeciyi mi? "  ifadelerini kullandı.

 Hükümet kime çalışıyor?  Bizim insanımıza mı? Yurt dışında ki çiftçilere mi?

Kemal Kılıçdaroğlu" . Hollanda Konya'dan küçük. Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı ne kadar? 185 Milyar Dolar. Devasa Türkiye'de 18 Milyar Dolar tarım ürünü ihraç ediyoruz. . Peki neden bizim durumumuz böyle. Bunu bu hale getiren hükümet kime çalışıyor bizim insanımıza mı? Yurt dışında ki çiftçilere mi çalışıyor? Bunu sormak zorundayız. Zam üstüne zam her şeye zam geliyor. Almanya dışardan işçi talep ediyor.  Bizde 10 milyonu aşkın işsiz var. Hepimizin oturup düşünmesi lazım. Bu memleketi aydınlığa çıkarıp huzuru getirmemiz lazım. Aç insanların olduğu milyonlarca işsizin  olduğu bu yerde huzur olmaz. Önce herkesin karnı doymalı. Güçlü sosyal devlet olmalı. Türkiye ekonomik bağımsızlığını kazanmak zorundadır" dedi.