Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Mecliste ipler gerildi

Mecliste ipler gerildi
Bolu Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu bugün gerçekleşti. Meclis toplantısında su sayaçları ile ilgili konu görüşülürken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Meclis üyesi Uğur Akbay arasında ipler gerildi. Başkan Tanju Özcan " Ak parti döneminde vatandaşa 450 TL'den su sayacı satılmış. Vatandaşa saat satarak kazık attınız. Ben o saatleri ücretsiz olarak değiştiriyorum " dedi.
Haber: S.Sevgül Kaba

Bolu Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının ilk  oturumunda su sayaçları ile ilgili konu görüşülürken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Meclis üyesi Uğur Akbay arasında ipler gerildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan" AK Parti döneminde Bolu halkına 450 TL'den su saati satılmış. Peki kimse 10 yıl sonunda bu saatler kalibre edilmek zorunda dedi mi ?. Biz göreve geldiğimizde 17 Bin saatin kalibrasyon süresi dolmuştu. Kalibrasyonu yapacak firmada ortada yok. Dükkanı kapalı" dedi. 

 Başkan Tanju Özcan, Ak parti döneminde vatandaşlardan  su sayaçları için  konut sahibi olanlardan Bin 400 TL, iş yeri sahipleri içinde 2 Bin TL depozito istenildiğini belirterek " Bolu'da bir firmaya dükkan yeri göstermişler. Mekanik saatlerin ücretlerini yükseltmişler. Saatini sat diyerek  birilerine para kazandırmışlar. 80 Bin su saati satılmış bunun 2 Bin su saatinin yerini biliyoruz. 8  bin su saati ise kayıp" ifadesinde bulundu. 

BEN BU DİJİTAL SU SAATİ UYGULAMASINI AYAKTA TUTABİLMEK İÇİN TAM BİR YIL MÜCADELE ETTİM

Başkan Tanju Özcan" Covid döneminde saatleri test ettik ve yüzde 55' i arızalı çıktı. Şimdi daha yüksek bir oranda arza var. Ak Parti döneminde vatandaşa saat satarak kazık attınız. Birileri zengin oldu. Ben o saatleri ücretsiz olarak değiştiriyorum. Bunu yaparken de teşvik  etmek için mekanik saat fiyatlarını ucuzlatıyorum. O zaman  neden mekanik su saati ile   dijital su saatinin  fiyatını eşitleyelim demediniz ? 20 bine yakın su saati değişti. Biz vatandaşımız daha ucuz su kullansın kalibrasyonla ilgili Bin 250 TL'lik  ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalmasın diye sistemi değiştiriyoruz ve bu saatleri belediyenin bütçesinden yapıyoruz." dedi.