Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MASTERCHEF’TE BOLU RÜZGÂRI ESTİ

MASTERCHEF’TE BOLU RÜZGÂRI ESTİ
TV8'de yayınlanan MasterChef Türkiye programının Bolu çekimleri, Gölcük Tabiat Parkı’nda yapıldı. Bolu'nun tanıtımının yapıldığı programa, Bolu Valisi Ahmet Ümit ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da katıldı.


Haber: ÖMER ÇETİNASLAN

TV8 ekranlarında yayımlanan programın 122. bölümünde Bolu’ya yer verildi. Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nda çekilen program oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da konuk olduğu yarışmanın jüri üyeliklerini Gazelle Otel’in şefliğini yıllarca yapan Ümit Yavuz, Büyük Abant Otel Şefi Erol Ergin, İzzet Baysal Vakfı’nı temsilen vakıf yöneticisi işadamı Fatih Yamaner, Mengen Aşçılık ve Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Kurnaz, Bolu Lokantacılar Odası Başkanı Murat Abak ve Boluspor Kulübü Başkanı Abdullah Abat yaptı.

YARIŞMACILAR KIYASIYA YARIŞTI

Programın jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna tarafından yarışmacılardan Bolu’ya özgü ovmaç çorbası, erişte, orman kebabı gibi bazı yöresel yemeklerin yapılması istendi. Oldukça soğuk bir havada çekilen programda yarışmacılar kendilerine verilen süre içerisinde tüm yemekleri yapmayı başardı. Yarışmacılar hazırladıkları yemekleri jüri üyelerinin beğenisine sundu. Bolu’yu temsil eden jüri üyeleri kendilerine sunulan yemeklerin tadına bakarak yarışmacılara on üzerinden puan verdi.

BOLULU ERAY KAZANDIĞI ÖDÜLÜ ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞTI

Puanlama sonunda Bolulu Eray Aksungurlu, tüm yemeklerden toplamda 177 puan alarak yarışmanın bu bölümünü birinci bitirdi ve 25 bin liralık para ödülünü almaya hak kazandı. Eray, 25 bin liralık ödülü yarışmacı diğer arkadaşlarıyla paylaşacağını söyleyerek herkesin takdirini kazandı.

CAN DOSTLAR YEMEKLERİN TADINI ÇIKARDI

Çekimlere damga vuran görüntülerden biri de Gölcük’teki sokak hayvanlarının programa dahil olması oldu. Somer şef ve Danilo şef çekimler sürerken can dostlar ile yakından ilgilendi. Bolu’ya dair ürünlerin sergilendiği platforma yanaşan kedi ve köpekler tepsilerdeki böreklerin tadına baktı. Kimsenin müdahale etmediği hayvanlar, karınlarını bir güzel doyurduktan sonra alandan ayrıldı. Ekranlara yansıyan görüntüler neşeli dakikalar yaşanmasına neden oldu.

“TÜRKİYE’DE DE BOLU’DAN DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

Yarışma öncesinde programa katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’nin en güzel şehrinin Bolu olduğunu vurgulayarak, “Her zaman söylüyorum; Bolu, Türkiye’nin en güzel şehri. Milletvekilliği dönemimde Davos’a gitmiş şanslı insanlardan biriyim. Ancak Bolu, Davos’tan daha güzel bir şehir. Türkiye’de de Bolu’dan daha güzel bir şehir olduğuna inanmıyorum. Şuanda bulunduğumuz şehir merkezindeki orman örtüsü; yüzde 70. Burada Gölcük Milli Parkımız var. Şehrin batısında Abant, doğusunda Kartalkaya, kuzeyinde de Yedigöller’imiz var. Özellikle Yedigöller’in dünyada bir örneği yok. Belediyemiz tarafından koordinatları tespit edilmiş 170’in üzerinde Trekking sahalarımız var. Seben ve Kıbrıscık arasında 23 kilometrelik bir kanyonumuz var. Şelaleler, doğal göller, yaylalarımız var. Doğa turizmi açısından Allah burayı çok özel yaratmış diye düşünüyorum” diye konuştu.

“BU KOOPERATİFİN TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK”

Bolu Belediyesi tarafından kurulan kooperatif ile ilgili bilgi veren Başkan Özcan, “4 kez milletvekili seçildim, sağ olsun Bolulular tuttu beni. Bolu’ya aşık bir insanım. 24 saat bu şehri yaşıyorum. Mutlu olduğum işi yapıyorum. Bolu Belediyesi olarak bir kooperatif kurduk. Türkiye’de bunun bir örneği yok. Bolu Belediyesi’nin tek ortağı olduğu şirket, kooperatifin hakim ortağı. Biz bunu bir çatı kooperatif gibi düşünüp hem çok sayıda istihdam sağlayacağız hem de alt kooperatiflerin ürünlerini alıp değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

“MAALESEF GASTRONOMİ KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP DEĞİLİZ”

Başkan Özcan son olarak gastronomi alanında çalışmalara yapacaklarının altını çizerek, “Gastronomi konusu benim içimdeki bir yara. Milletvekiliyken de bunu anlatamazdım. Dünyanın neresine giderseniz gidin, en lüks otellerin aşçıları Bolulu çıkar. Büyük elçiliklerin, TBMM’nin aşçıları hep Bolulu. Ancak hala Gastronomi konusunda önemli bir yere sahip değiliz. Biz buna belediye olarak çok ciddi kafa yoruyoruz. Yol haritamızı belirledik, inşallah gastronomi anlamında Türkiye’nin en iyi şehirlerinden biri haline geleceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Özcan daha sonra şeflere, engelli vatandaşların yaptığı Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafının yer aldığı plaketler takdim ederken, yarışmacılara ise içinde yöresel ürünler bulunan sepet hediye etti.

“SOFRA VE YEMEK KÜLTÜRÜ BİR MİLLETİN EN ÖNEMLİ KİMLİKLERİNDENDİR”

Başkan Özcan’ın ardından programa katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit, ise mutfağın bir milletin gönül derinliğinin de önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, "Biz misafirine yedirip içirmeyi ibadet kabul eden Yüce bir inancın insanları, sevgiyi ve ikramı esas alan büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Sofra ve yemek kültürü bir milletin en önemli kimliklerindendir. Yani lezzet ve sofra bir kültür ve medeniyet göstergesidir" dedi.

“OSMANLI MUTFAĞININ BAŞ AKTÖRLERİ BOLULU AŞÇILARIDIR”

Bolulu özellikle de Mengenli aşçıların Osmanlı Mutfağının baş aktörleri olduğunu kaydeden Vali Ümit, “Yüzyıllarca dünyayı yöneten mütevazı Topkapı Sarayı’nın, sonraları Dolmabahçe ve Yıldız Saraylarının mutfaklarını hep Bolulu, özellikle de Mengenli aşçılar yönetmiştir" diye konuştu.

Vali Ümit, konuşmasının ardından şeflere Köroğlu tablosu hediye etti.

“İZZET BAYSAL DENİNCE İSE BOLUSPOR AKLA GELİR”

Programın tadım bölümüne geçilmesinin ardından yarışmaya jüri üyesi olarak İzzet Baysal Vakfı’nı temsilen katılan vakıf yöneticisi ve işadamı Fatih Yamaner, “Bolu denince İzzet Baysal, İzzet Baysal denince ise Boluspor akla gelir” dedi.

“BOLUSPOR’U HAK ETTİĞİ YERE GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Daha sonra yarışmanın diğer bir jüri üyesi Boluspor Başkanı Abdullah Abat ise “Havamız bir sert ama insanımız merttir. Mehmet Yalçınkaya abimiz, Bolu’nun gururu ve temsil noktasında sağ olsun çaba gösteriyor. Bolu denince ilk akla gelen İzzet Baysal, ikincisi ise Boluspor’dur. 1965’ten beri birçok başarıya imza atmış, Süper Lig’de yıllarca mücadele etmiş ve önümüzdeki süreçlerde de inşallah hak ettiği yere hızlı bir şekilde götürmeye çalışıyoruz.

Başkan Abat ise şeflere Boluspor atkısı hediye etti.

 

Etiketler: bolu haberler