Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MASKE VE MESAFE DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

MASKE VE MESAFE DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Motosikletli Yunus Timleri tarafından İzzet Baysal Caddesinde korona virüs uygulaması kapsamında denetimler yapıldı, vatandaşlara tedbirlere uymalarının yanı sıra ve aşı olmaları çağrısında bulunuldu.


Haber: Aslı Akış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2-8 Ekim'de illere göre her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, her 100 bin kişide görülen vaka sayısı Bolu'da 415,50 oldu. Bu kapsamda vatandaşların yoğun kullandığı alanlar ile kentin en işlek İzzet Baysal Caddesi'nde maske ve sosyal mesafe kontrollerine devam ediliyor. Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri bir yandan aşı çağrısında bulunurken maske takmayan kişileri de uyararak bulundu maskesi olmayanlara da maske dağıtımı da yapıyor.

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol vaka artışının yavaşlaması için tedbirlere uyulmaya devam edilmesi gerektiğine işaret ederek, Bolu'nun Kovid-19'a karşı ikinci doz aşı oranında yüzde 75'in üzerine çıkarak mavi kategorideki iller arasına girdiğini anımsattı. Demirkol, Mücadeleye devam edilmesinin önemine vurgu yaparak “Aşı birimlerimizde her türlü kolaylıkla aşınızı olabilmeniz için bekliyoruz” dedi.

“HERKES KENDİ SAĞLIĞI VE ÇEVRESİNDEN SORUMLU”              

Maske denetimi ve aşı çağrısı sırasında Servet Durhan, maske takma ve aşı konusunda duyarlı olunması gerektiğine vurgu yaparak;  “Herkes kendi sağlığı ve çevresinden sorumlu. Polis anons yapıyor maskesiz geziyorlar. Bu kadar da duyarsız olunmaz. Ben iki yakınımı kaybettim. Acılar içerisindeyim. Maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilecek. Gençler biraz duyarsız. Çoğunlukla aşısızlar.” şeklinde konuştu.

Kent genelinde sıkı uygulanan Kovid-19 denetimleri sürecek.

 

Etiketler: bolu haberler