Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MASKE TAKMAYAN 2 BİN 729 KİŞİYE CEZA KESİLDİ”

“MASKE TAKMAYAN 2 BİN 729 KİŞİYE CEZA KESİLDİ”
Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında Korona virüsle mücadele kapsamında alınan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin İçişleri Bakanlığı talimatları doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganı ile Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde denetimler yapıldı. Bolu Valiliği koordinesinde ve Bolu Valisi Ahmet Ümit öncülüğünde yapılan denetimlere 660 ekip, 2 bin 351 personel katıldı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Şehirler Arası Otobüs Terminali ve yolcu otobüslerinde gerçekleştirilen denetimlere Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Güntekin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Balcı ve denetim ekipleri katıldı.

“Sağlık için Hepimiz için” mottosuyla yapılan Koronavirüs Denetimleri, 81 ilimizde olduğu gibi Bolu’da da devam ediyor. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler Şehirler Arası Otobüs Terminalinde bulunan tüm yaşam alanlarını ve yolcu otobüslerini denetlediler. Esnaf ve otobüs yolcularına maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymanın hayati önemi konusunda uyarılarda bulunan Vali Ümit, tedbir kurallarına uyan vatandaşlara da teşekkür etti. Vali Ümit, yolculara çikolata ikram ederek maske dağıttı.

“KONTROLLERİMİZİ DAHA SIKI BİR ŞEKİLDE YAPIYORUZ”

Denetlemenin ardından açıklama yapan Vali Ümit, 660 ekip, 2 bin 351 personelle denetimlerin gerçekleştirildiğini vurgusunu yaparak; “Allah bu korona virüsten ve diğer hastalıklardan milletimizi ve tüm insanlığı muhafaza etsin. Korona virüs salgını dolayısıyla denetimlerde bulunmaktayız. İlimiz genelinde 660 ekip, 2 bin 351 personelle birlikte hayatın olduğu her alanı kontrol etmek üzere denetimlere başladık. Lokantalar, kafeler, barlar, kahvehaneler, toplu taşıma araçları, fabrikalarda, iş yerlerinde ve otogarlarda kontrollerimiz devam etmektedir. Haftanın her gününde her saatinde kontrollerimiz devam ediyor. Belli gün ve zamanlarda kontrollerimizi daha sıkı bir şekilde yapıyoruz. Maalesef salgın artarak devam ediyor. Bir türlü önüne geçilemiyor. Hayatımızı çok ciddi bir şekilde etkilemektedir. İş yerlerimizin etkilenmemesi, insanlarımızın sağlığının olumsuz etkilenmemesi, hayatın daha düzgün yürümesi için hep birlikte devletimizin belirlemiş olduğu kurallara tam olarak uymamız gerekiyor. Her geçen gün yeni tedbirler almak durumunda kalıyoruz” diye konuştu.

“HES KODU UYGULAMASI YAPTIK”

Vali Ümit, otobüsle seyahatte HES kodu uygulaması başlatıldığını belirterek; “Hem şehirlerarası otobüslerde hem şehir içi taşıma araçlarında hem de konaklama yerlerinde ve birçok ilde de kamu kurumlarında HES kodu uygulamasına geçildi. Bizlerde muhtelif yerlerde HES kodu uygulaması yaptık. Genel olarak vatandaşlarımızın bu uygulamaya adapte oldukları gördük. HES kodu ile insanlarımızın korona virüs taşıyıp taşımadıklarını öğrenebiliyoruz. Bu bakımdan HES kodu önemlidir. Korona virüs denetimlerimiz artmış bir şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“KİMSE BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMESİN” 

Geçtiğimiz hafta Gerede’de korona virüs denetimleri yapan Vali Ümit, kuralların uyulduğu her yerde olumlu sonuçlar alındığına dikkat çekerek; “Denetimlerin uygulandığı ve kuralların uyulduğu her yerde olumlu sonuçlar görmekteyiz. Ülkemizde ve Dünya’da salgın devam etmektedir. Hepimiz bireysel ve toplumsal anlamda alınan tedbirlere tam olarak uymalıyız. Bunun en başında maske geliyor. Kimse bana bir şey olmaz demesin. Genç ya da yaşlı fark etmiyor. Herkese bulaşıyor. Daha çok etkilenenler kronik rahatsızlığı olanlar ve belli bir yaşın üzerinde olan vatandaşlarımızdır. Herkese yönelik tedbirler var. Bu tedbirleri uygulaması gerekiyor. Aldığımız tedbirlerin sonucunu görmekteyiz. Fakat istediğimiz sonucu elde edemedik. Virüsün bulaşma olayı devam ettiği için tedbiri elden bırakmamalıyız” ifadelerini kullandı.

“116 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU”

Her geçen gün yeni tedbirlerin alındığını, polis ve jandarma ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğünü anlatan Vali Ümit, “Bugüne kadar 116 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yurtta şuanda 21 kişi kalmaktadır. Bu yurtlarda kalanlar grup şeklindedir. Bir kısmı korona virüs olduğu halde dışarı çıkıp başka insanların hayatını riske atan kişilerdir. Bir kısmı da izolasyonda olduğunu biliyor ama izole edilecek yeri yok. Bu kişileri de yurda alıyoruz. Bunların hepsi kontrolümüz altındadır. Yurda yerleştirilmiş bir şekilde karantina sürelerini devam ettiriyorlar. Tedbirlerimiz devam etmektedir. İzolasyona tabi olan vatandaşlarımızdan evde kalmalarını istiyoruz. Evlerinde de kendilerini izole etsinler. Evin içinde de tedbirlere uymalılar. Çünkü yapılan araştırmalarda en çok virüsün bulaşma yerlerinden bir tanesi de ev içerisinde olduğu anlaşılıyor” dedi.

“HER NİKAHTA EN AZ 2 TANE KAMU GÖREVLİMİZ TAKİPTE”

Vatandaşların kalabalıklar halinde bir araya gelebildikleri etkinliklerde görevlilerin kurallara uyulması noktasında takipte bulunduğunu dile getiren Vali Ahmet Ümit; “Ziyaretleri durdurmamız gerekiyor. Toplu alanlarda durmamamız gerekiyor. Nikah gibi bulunulması zorun olan yerlerde herkesin gelmesi yerine zorunluluğu olanların gitmesi gerekiyor. Zorunlu olarak giden vatandaşlarımızın da kurallara uyması gerekiyor.356 tane düğünü bugüne kadar nikah şeklinde olmak kaydıyla takip ettik. Her nikahta en az 2 tane kamu görevlimiz özel kıyafetleriyle birlikte baştan sona kadar nikah merasimini takip ediyor. Herhangi bir usulsüzlük yapmaya kalkan olursa ikaz ediliyor. Israrcı olanlar içinde ceza işlemi uygulanıyor” diye konuştu.

“MASKE TAKMAYAN 2 BİN 729 KİŞİYE CEZA KESİLDİ”

Maske takmayan 2 bin 729 kişiye ceza kesildiğini de ifade eden Vali Ümit; “2 bin 729 vatandaşımıza 2 milyon 456 bin TL ceza kesildi. Dışarı da kesilen cezaların tahsil edilmesi hususunda konuşuluyor. Bu cezalar kesinlikle tahsil ediliyor. Devletin yapmış olduğu hiçbir iş unutulmaz. 18 Ağustos’tan itibaren caddelerde, sokaklarda ve açık alanlarda ayakta yeme-içme, özellikle sigara içme olayı yasaklanmıştır. Bu güne kadar vatandaşlarımız buna güzel bir şekilde uydular. Zaman zaman dalgınlık yapanlar olduysa, onlar da güvenlik görevlilerimiz tarafından uyarıldı. Bu uygulama sonucunda vatandaşımızdan da oldukça olumlu tepkiler aldık. Bunlar hepimiz için önemli, bu uygulamalara hepimiz uyduğumuzda virüsü kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum.

 “TEMASLI OLANLARIN DIŞARIYA ÇIKMASI YASAK”

İzolasyona tabi olan vatandaşlar ve bir de onların yakınları var. Yakınları da zaten karantina tedbirindedir, dışarıya çıkmamaları gerekir. Vatandaşlarımız sadece korona virüse yakalandığı için değil, temaslı olduğu için de izolasyona tabi oluyor. Dolayısıyla temaslı olanlarında da dışarıya çıkması yasak. Onlar tespit edildiğinde de aynı şekilde yaptırım uygulanıyor” dedi.

 “VAKALAR ARTARSA YATAK SAYISI YETERLİ GELMEYEBİLİR”

Vali Ahmet Ümit, Bolu’da vaka sayılarında artış olması halinde yatak sayısının yeterli olmayabileceğini belirterek, “Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde bütün illerde olduğu gibi bizim ilimizde de Mart ayından itibaren tüm tedbirler alındı. Hastalarımızı yatıracak yatağımız var ama her gün pozitif vakalar çıkıyor. Vakalar bu şekilde artmaya devam ederse yataklarımız kâfi gelmeyebilir. Şuanda yatak sorunumuz yok ama yarın olmayacak diye bir şey söz konusu değil. Onun için ne yapıp edip salgının önüne geçmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK VE REHBERLİK ETMEKTİR AMACIMIZ”

Kovid-19 hastası kişiden virüs kapanların tazminat davası açabileceğine işaret eden Vali Ümit, “Kurallara uymak, aynı zamanda yardımlaşmaktır. Karşımızdakine saygının gereği kurallara uymamız lazım. Sadece kendimizin değil, karşımızdakinin de korunması için bu tedbirlere uyulması lazım. Bu bir insan hakkı ihlalidir. Birisi virüsü taşıyorsa, dışarıya çıkıp başkalarına da bulaştırıyorsa bunun çeşit çeşit yaptırımı var; öncelikle suç duyurusunda bulunuyoruz. Önemli miktarda para cezası kesiliyor, her yakalandığında para cezası yenileniyor. Hasta kişiden virüs kapan şahıs, çok rahatlıkla tazminat alabilir. Herkesin bunları bilmesinde fayda var. Farkındalık oluşsun diye söylüyoruz. Maksat birilerine ceza yazmak ya da tehdit etmek değil. Bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak ve rehberlik etmektir amacımız. Bunu yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler: