Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MART AYI BELEDİYE MECLİSİ UKRAYNA İLE BAŞLADI

MART AYI BELEDİYE MECLİSİ UKRAYNA İLE BAŞLADI
Ukrayna savaşıyla başlayan Bolu Belediye Meclisi Mart Ayı ilk oturumunda konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Gerçekten çok takdir ettim Ukrayna halkını. Kaçmadılar. Ukraynalı kadınlar dâhil bütün siviller silahlanmış. Topraklarını korumaktan aciz başka toplulukları da bu vesileyle hatırlamış oldum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisinin her oturum başlangıcında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitler ve gaziler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuyor. Mart ayının ilk meclis oturumunda saygı duruşuna Ukraynalı vatandaşlar da eklendi. Bolu Belediye Meclisi 1 dakikalık saygı duruşu içerisinde Ukrayna’da vefat edenleri anmış oldu.

UKRAYNA’DAN VİDEO İZLETİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ukrayna’da yaşananlara ilişkin orada yaşananlara ilişkin bir video yayımlandı. Videoda ağlayan bir kız bulundukları durumu anlatırken, ekranın diğer yanında Türkiye’deki mülteciler oldukları tahmin edilen kişilerin denize girişi ve nargile içiş görüntüleri yer aldı.

“RUS LİDERİNİ KINIYORUM, NEFRETLE KINIYORUM”

Video sonrasında konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Vladimir Putin’i kınadığını belirterek, “Gözü dönmüş bir lider, Putin… Birilerinin, ‘Dostum Putin’ dediği Putin, Dünya’yı büyük bir tehlikeye atıyor. Gözlerimizin önünde. Dolayısıyla ben kendi adıma söylüyorum bunları… Bu kalleşçe emperyal planı hayata geçirmeye çalışan Rus liderini ve Rus yetkilerini kınıyorum. Nefretle kınıyorum. Burada benim en çok üzüldüğüm elbette kadınlar ve çocukların ölmesi” dedi.

“ÇOK TAKDİR ETTİM UKRAYNA HALKINI”

Ukraynalı vatandaşların direnişinin Dünya’ya örnek olması gerektiğini belirten Özcan, mültecilere gönderme yaparak, “Gerçekten çok takdir ettim Ukrayna halkını. Kaçmadılar. Zannediyordu ki bu Ruslar, ‘2 günde Kiev’e gireriz, kitleler halinde gelirler teslim olurlar, kaçarlar yurt dışına.’ Ukraynalı kadınlar dahil bütün siviller silahlanmış. Bazıları çocuklarını Polonya’ya bırakmış, akın akın geri geliyorlar. Öleceğini bile bile geri geliyor. Bu yönüyle kendi milletimi hatırladım ve tabi savaştan kaçan, topraklarını korumaktan aciz başka toplulukları da bu vesileyle hatırlamış oldum. Biz öyle bir milletiz ki toprağımızı bırakıp kaçmayız. Bu anlamda Ukraynalıların bu tavrını anlamlı buldum, Dünya’ya da örnek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler