Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Marmara depremi yaklaşıyor mu?

Marmara depremi yaklaşıyor mu?
Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, olması öngörülen depremlerle ilgili açıklama yaptı. Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Bolu Mudurnu veri istasyonunda 14 Haziran'da yükseliş yaşandığını belirterek, beklenen Marmara depreminin yaklaştığını söyledi.
Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Japonların üzerinde çalıştığı sistemi kendisinin de kurduğunu söyledi. Ahmet Yakut "Ben elektrik-elektronik teknisyeni olduğum için yerdeki değişimlerle ilgileniyorum. Yani faylar üzerindeki ani elektro manyetizma değişimlerini bir nebze de olsa yakalamak adına uğraşıyorum. Uzun zamandır Marmara Denizi'ni izliyoruz ama olası bir Marmara depremine karşı bunlar bize gelecekte olabilecek bütün depremlerin ön parametrelerini vermektedir. Bu cihazı, insanları bilgilendirmek adına kullanıyorum" dedi. 

Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, yaklaşık 910 parametre kullandığını açıklayarak " Dünya genelinde çok sayıda istasyon var. Bu istasyonlardan biri de Bolu Mudurnu'da bulunan istasyondur. Bu istasyonda 14 Haziran günü sağlam bir pik oldu. Yani bu, olası bir depremin yavaş yavaş yaklaştığını göstermektedir. 15 Haziran ve sonrasına dikkat etmemiz gerektiğini söylemiştim. Önemli bir süredeyiz. Hissedilir bir deprem yakın zamanda olabilir. Ülkemiz Haziran ayında 5 ya da üzeri bir deprem yaşayabilir"  dedi.