Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MAKET POLİSLER GÖREV BAŞINDA

MAKET POLİSLER GÖREV BAŞINDA
Bolu’da sürücülerin trafik ihlali yapmasını engellemek için şehrin önemli noktalarına yerleştirilen trafik polisi aracının maketi işe yaradı. Sürücülerin özellikle aşırı hız yapmasını engelleyen bu uygulamada yeni bir aşamaya geçildi. Kara yollarında kazalarla kural ihlallerinin yoğun olduğu yerlerde maket trafik polisi araçlarının yanına “maket trafik polisleri” yerleştirilmeye başlandı. Uygulamayla sürücüler üzerindeki denetim hissinin artırılması ve trafik güvenliğinin üst düzeye taşınması hedefleniyor.

Haber: Aslı Akış

Kazaların yoğun yaşandığı yerler başta olmak üzere kara yollarına yerleştirilen maket trafik polisleriyle sürücüler üzerindeki denetim hissi artırılacak ve trafik güvenliği üst düzeye taşınacak.

Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince, Emniyet Genel Müdürlüğünce, Trafik kural ihlallerinin arttığı ve bu sebeple trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde, trafik denetimlerinin "etkili, sürekli ve yoğun” yapılması, sürücüler üzerinde sürekli denetim hissi yaratılarak, sürücülerin "Algılanan Yakalanma Riski Duygusu” etkisi altında, daha uzun süre araç kullanmalarını sağlamak amacıyla, geleneksel denetim yönetimlerinin dışında, farklı denetim stratejisi ve yöntemleri hayata geçirilmesi planlandı.

Bu kapsamda, trafik literatüründe sürücülerin trafik polisini karayolu kenarında veya üzerinde denetim yaparken gördüğü andan itibaren kural ihlali ve hatalarının minimuma indiği, trafiğe olan dikkat ve konsantrasyonlarının üst düzeye çıktığı "Hale Etkisi” olarak adlandırılan bu durumdan yola çıkarak, sürücüler üzerinde trafik ekiplerinin "etkili, sürekli ve yoğun” trafik denetimlerinde bulunduğu algı oluşturmak ve personelin görünürlüğüne katkıda bulunmak amacıyla, "maket/model ekip araçları ile Polis Maketleri” hazırlanarak, İlimiz merkezinde kazaların yoğunlaştığı karayolu güzergâhlarında 8 adet maket ekip aracı ile 4 Polis maketi kullanılmaya başlanıldı.

Ağustos 2017 tarihinden itibaren yerleştirilen maket/model trafik araçlarının etkisi ve trafik güvenliğine katkısını ölçmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan kaza analizinde; Maket/Model Ekip araçları ile Polis Maketi bulunan yerler ile yakın çevresindeki ölümlü trafik kazalarında % 17,52 oranında azalma olduğu görüldü.

Aşırı süratlı şekilde yola devam eden sürücüler, beklemedikleri noktalarda “maket trafik polisi” ve “maket trafik polis araç”larını görünce hızlarını yavaşlatıp, kurallara uyacak. 

Etiketler: bolu haberler