Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MAHMUT ÖZTÜRK ve ÖĞRENCİLERİ “BOLU’DA 25. YIL” ÖZEL SERGİSİ 22 Kasım – 28 Kasım 2021 RESSAM MEHMET YÜCETÜRK SANAT MERKEZİ- BOLU

MAHMUT ÖZTÜRK ve ÖĞRENCİLERİ “BOLU’DA 25. YIL” ÖZEL SERGİSİ 22 Kasım – 28 Kasım 2021 RESSAM MEHMET YÜCETÜRK SANAT MERKEZİ- BOLU

 19. yüzyılda Charles Baudelaire’in “…derin kafa yormayı gerektiren, bakarken zevk alınması bile özel bir öğrenim gerektiren resim sanatı …” vurgusunu, Baudelaire’in çok öncesinde 15. Yüzyıl Rönesans’ında Leonardo Da Vinci’nin daha özerk ve özel bir kavrama dönüştürerek dile getirmesi çok düşündürücüdür. Vinci “Resim Bilimi’nden söz eder; sözcükler aracılığıyla değil (sayılarla hiç değil) konuşmayan ama doğal şeyler tarzında görünümün içinden var olan yanıtlar aracılığıyla konuşan, ama yine de bu yapıtlar yoluyla ‘evrenin bütün kuşaklarına’ kendini ileten bir ‘Resim Bilim’inden (Merleau-Ponty. Morice, 1996, Göz ve Tin, s.72)”. İnsani ve toplumsal olgu ve olayları tahlil eden ve gösteren ‘resim sanatı’ ve ‘temsili resim’, Çağdaş Türk Sanatı Tarihi’nde ve Türk Sanat Eğitiminde kendisine özel ve ‘bilimsel’ bir alan açmıştır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nde 1996 yılında Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Prof. Mahmut ÖZTÜRK, RESİM SANAT BİLİMİ alanında 1982 yılından buyana uygulamalı ve kuramsal üretimler gerçekleştirmektedir. Gelecek 2022 Yılında “RESİM SANAT BİLİMİ’NDE 40 YIL SERGİLERİ” düzenleyecektir. Bu sergi; Mahmut ÖZTÜRK ile dersliklerinde-atölyelerinde ders alan öğrencilerinin “BOLU’DA 25. YIL” Özel Sergisi, Bolu’da çeyrek asırlık sanat emeğini “AİNESİ İŞTİR, LAFA BAKILMAZ” özdeyişinden hareketle kutlama etkinliğidir.

1985-87 Yıllarında Giresun-Keşap-Karabulduk Nahiyesi Ortaokulu’ndan, 1990-94 Yıllarında Ankara-Altındağ Seymenler İlköğretim Okulu’ndan, 1994-96 Yıllarında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden, BAİBÜ’den öğrencilerinin ve BAİBÜ’de Özel Ders alan iki öğrencisinin de katıldığı “BOLU’DA 25. YIL” Özel Sergisi, gerçekten Bolu’ya ÖZEL BİR SERGİDİR.

Mahmut Öztürk’ün, uzun soluklu RESİM SANATI EĞİTBİLİMİ süreçlerinde öğrencilerinin, alışıla gelmiş sergi etkinliklerinden çok farklı yorum ve anlatım zenginliklerine, biçemlerine-üsluplaştırmalarına tanıklık etmek ve farklı deneyimler yaşamak isteyen tüm sanat severleri bu ÖZEL SERGİ’ye davet ediyoruz. Saygılarımızla.

RESSAM MEHMET YÜCETÜRK SANAT MERKEZİ Anıt Park Karşısı-BOLU

Sergi Açılışı: 22 Kasım 2021 Saat: 16.00-18.00 (Açılış Korona Virüs -Covit-19 Önlemleri Kapsamında Gerçekleştirilecektir)

Etiketler: bolu haberler