Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ”

“MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ”
Sel felaketinin yaşandığı Seben’i tekrar ziyaret eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Etkilenen alanlardaki mağduriyetini gidereceğiz, yaraları saracağız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Seben İlçesi’ne bağlı Çeltikdere Köyü’nde meydana gelen sel felaketinde, üreticilerin tarım aletleri, ekili arazileri ve hayvanları zarar gördü. Büyük hasarın olduğu bölgede zarar gören yolların onarımı sürerken, üreticiler de Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne hasar tespit başvurusunda bulundu.

“YARALARI SARACAĞIZ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç da Kurban Bayramı sonrası tekrar Seben’e giderek muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bölgenin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Kılıç, sel felaketi yaşanan bölgelere ilişkin, “Devletimizin imkânlarıyla vatandaşlarımızın su taşkınından etkilenen alanlardaki mağduriyetini gidereceğiz, yaraları saracağız” dedi.

FOSİL ORMANI DA ZİYARET EDİLDİ

Vali Kılıç ve beraberindeki heyet Seben’in Hoçaş Köyü’nde bulunan ve Türkiye’nin ilk fosil ormanı olarak tescillenen Seben Fosil Ormanı’nı da ziyaret etti.  Kılıç, Fosil Ormanındaki taşlaşmış ağaç gövdelerinden meydana gelen fosiller hakkında bilgiler aldı.

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabından paylaşılan o anlara ilişkin, “Bolu Merkeze 63 km uzaklıkta olan 900 rakımlı ve 975 hektarlık Fosil Araştırma Ormanı alanında bugüne kadar 18 ila 19 milyon yıl öncesine tarihlenen palmiye, kavak, söğüt, sedir, 3-5 ibreli çam, sığla, meşe ve zelkova ağaçları ile yaprak ve dallarının fosilleri bulunuyor” denildi. 

Etiketler: bolu haberler