Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MADDİ VE TEKNİK OLARAK ARICILARIMIZ DESTEKLENİYOR”

“MADDİ VE TEKNİK OLARAK ARICILARIMIZ DESTEKLENİYOR”
Bolu'da 2016 yılından itibaren pozitif ivme kazanan ve yetiştiricilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan arıcılık eğitimler ve Bakanlığımızın destekleri ile önemli bir ivme kazanmıştır.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat, "Bakanlığımız destekler ödemeleri ile üretimin ve üreticinin yanında olurken, İl Müdürlüğümüz verilen eğitimlerle yetiştiricilerimizi polen, propolis ve arı sütü gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretimine teşvik etmektedir. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde üreticilerimize dağıttığımız modern kovanlar gibi çeşitli projelerle üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda Bakanlığımızın sağladığı desteklerden biri olan Arılı Kovan Desteği kapsamında 298 üreticimize kovan başı 15 TL olmak üzere 298 üreticimizin sahip olduğu 17.646 arılı kovan için 264.690 TL destek ödemesi 7 Mayıs Cuma itibariyle ödenecektir. Yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Destek ödemeleri;

TC kimlik numarasının son hanesi; 8,6 ve 4 olanlar 7 Mayıs saat 18.00'den sonra, 0 ve 2 olanlar 10 Mayıs saat 18.00'den sonra, olmak üzere üreticilerin hesaplarına yatırılacaktır.

Etiketler: bolu haberler