Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

LÖSEV VATANDAŞLARIN KURBAN BAĞIŞLARINA TALİP

LÖSEV VATANDAŞLARIN KURBAN BAĞIŞLARINA TALİP
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Karadeniz Bölge Sorumlusu Sümeyra Bilen ve LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık Eğitim Vakfı aile komitesi farkındalık yaratmak ve halkı bilinçlendirmek için Bolu’ya geldi. Bilen, bu yıl “Her Kurban Lösemili Çocuklara Bir Can” sloganı ile yola çıktıklarını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Karadeniz Bölge Sorumlusu Sümeyra Bilen, Kurban Bayramı'nda lösemili çocuklar için bağış yapılması çağrısında bulundu. LÖSEV Ankara ekibi, dağıttıkları broşürler ile lösemili çocuklara yardım için vatandaşları kurban bağışı hakkında bilgilendirdi. İzzet Baysal Caddesinde esnafları tek tek dolaşıp broşür dağıtan gönüllüler, lösemi tedavisi gören çocuklar için kurban bağışı topladıklarını ifade ettiler.

LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Sümeyra Bilen özellikle LÖSEV adına para toplayan dolandırıcılara, derneklere itibar edilmemesi yönünde bilinçlendirmek yaptıklarını belirterek; “Bolu’yu önemsiyoruz, kurban bağışlarına dikkat çekmek, halkı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

“BOLU’YU ÖNEMSİYORUZ”

LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Sümeyra Bilen; kurban bayramı öncesi farkındalık ve bilinlendirme çalışması yaptıklarının altını çizerek; “Ankara LÖSEV lösemili çocuklar sağlık eğitim vakfı kalabalık bir aile gurubu ve Kastamonu’dan bir ailemizin eşliğinde kurban dönemi farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yapmak üzere Bolu’ya geldik. Kurban bağışlarına dikkat çekmek, halkı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Bültenlerimiz ve afişlerimiz var bu çalışmalar için. Tüm esnafı, bankaları ve eczaneleri dolaşıp bültenlerimizden dağıtacağız. Gerekli yerlere de afişlerimizden asacağız. Bolu’yu önemsiyoruz çünkü Bolu’da bir şubemiz yok. Şubemiz olmadığı için Ankara’dan sık sık gelip burada çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“LÖSEV DEVLET DESTEĞİ ALMAYAN BAĞIŞLAR İLE AYAKTA DURAN BİR VAKIF”

Bilen, kurban ve ramazan bağışlarını önemediklerinin altını çizerek; “Ben Karadeniz bölge sorumlusu olarak tüm illerde bu çalışmayı gerçekleştiriyorum. Aynı zamanda Türkiye’nin 81 ilinde bu çalışmalar yürütülüyor. Ailelerimiz ve gönüllülerimiz aracılığıyla bunu yürütüyoruz. Kurban ve ramazan bizim için çok önemli. Biliyorsunuz ki; LÖSEV sadece bağışlar ile ayakta duran devlet desteği almayan bir vakıf. Bu sebeple bizim için kurban çalışmaları çok önemli. Buradan tüm bağışçılarımıza seslenelim “her kurban lösemili çocuklara bir can” diyoruz. Bağışlarını LÖSEV’e yaparlarsa tamamen gönül rahatlığı ile yapabilirler. Kesinlikle kurban bağışları doğru yerlere ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

“LÖSEV’İN GENEL MERKEZİ ANKARA’DADIR”      

Ankara aile komitesinden Meral Turgut ise LÖSEV’in genel merkezinin Ankara’da olduğu vurgusunu yaparak Bolu’da kendi adlarına para toplayanlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Turgut; “Kızım lösemi çocuklar vakfında tedavi gördü. İyileştikten sonra eğitimine de LÖSEV kolejinde tamamen ücretsiz devam etmekte. Tedavimiz bitti şu an her şey yolunda gidiyor. Bende diğer ailelere daha fazla ulaşalım onlarda faydalansın diye gönüllü olarak çalışıyorum. LÖSEV asla kapı kapı gezip para toplamıyor. Elden hiçbir şey satmıyor. LÖSEV’e bağış yapmak isteyenler direk bankaya gidip LÖSEV diyorlar. LÖSEV’in genel merkezi Ankara’dadır. Bolu’da LÖSEV’in herhangi bir şubesi yoktur. Bolu’da da bizim adımıza para toplayan kurum kuruluş ve dernekler vardır. Kesinlikle hiç birinin LÖSEV ile bağlantısı yoktur” açıklamasında bulundu.