Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ İÇİN İFTAR DÜZENLENDİ

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ İÇİN İFTAR DÜZENLENDİ
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) üyeleri Bolu'da düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Bolu’da yaşayan ve bu hastalıkla mücadele eden tüm çocuklar ve ailelerinin davet edildiği iftar yemeğinde LÖSEV yetkilileriyle bir araya gelen aileler hem moral buldu, hem sıkıntılarını paylaştı.

Haber: Oğuzhan Eke

Zorlu bir tedavi sürecinden geçen çocuklar ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlarla bir arada olarak moral kazanmalarını sağlamak amacıyla geleneksel LÖSEV iftar yemeği, bolu park Restoran ev sahipliğinde vakfa kayıtlı hastalar ve aileleriyle birlikte düzenlendi.

İftar yemeğine LÖSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ezer'in yanı sıra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, üyeler, aileler ve çocuklar katıldı.

Oruçların açılmasının ardından gerçekleşen törende lösemi hastalığını atlatan 2 kişi ile çocuğu lösemi hastası olan bir baba anılarını paylaştı.

“DAHA AZ HASTAMIZA DAHA ÇOK YARDIM YAPACAĞIZ”

LÖSEV Başkanı Prof. Dr. Ezer, Bolu’ya daha sık geleceklerini belirterek, ilerleyen süreçte Bolu'ya daha çok yatırım yapılacağını vurguladı. Ezer; “Bu güzel iftar sofrasında, kendi gönüllerinden açan Bolu Belediye başkanımıza ve değerli eşi Meral hanıma çok teşekkür ediyorum. Bolu’da bulunmak benim için ayrı bir özellik. Ama birde özeleştiri yapayım. Biraz ihmal ettik Bolu’ya bundan sonra daha çok geleceğiz. Daha az hastamıza daha çok yardım yapacağız.” dedi.

“ESAS KAHRAMANLAR O İYİLEŞEN ÇOCUKLARIMIZ”

LÖSEV'in kurulma aşamasından da bahseden LÖSEV Başkanı Prof. Dr. Ezer, “LÖSEV’in hikâyesine bakarsak benim 1990’lı yıllarda ilk onkoloji uzmanı olduğumda başarı oranı yüzde 20’lerde bile değildi. Bu kadar acı bir mesleği yapmak devam ettireceğim duygusunu verdi. LÖSEV’İ bir masa ve sandalye ile kurduk. 30 ce 35 çocuk ile başlattık. O zaman ben devlet hastanesindeydim. Dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in desteği ile LÖSEV hastanesi yaptık. O zamanlar başarı oranı yüzde 20’lerdeydi. Sonrasında bir sürü gönüllüler katıldı. 2016 yılında bu hastanemizde başarı oranı yüzde 92’lere geldi. Büyük başarı elde ettik. Bu başarı Avrupa’yı geçti. Amerika hastaneleri ile yarışır düzeydeyiz. Tabi ki biz ön planda ol sakta esas bizi destekleyen gönüllülerimiz, belediye başkanımız, siz değerli ailelerimiz çok büyük desteklerle biz başardık. Ama esas kahramanlar o iyileşen çocuklarımızdır.” İfadelerini kullandı.

“BÜTÜN HAYIRLARIMI LÖSEV’E YAPMAYA KARAR VERDİM”

Programdan çok etkilendiğini ve ilerleyen süreçte LÖSEV'e daha çok yardımda bulunacağını aktaran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, artık yardımlarını LÖSEV'e yapacağını söyledi. Özcan; “Bir sandalye ve masa ile kurulan bu vakfın nerden nereye geldiğini bende gururla ve heyecanla dinledim. Özellikle yüzde 20’lerde olan bu başarının yüzde 94’lere çıktığını duymak beni çok mutlu etti. Bundan sonra bütün hayırlarımı LÖSEV’e yapmaya karar verdim. Hayır, yapmak her insana önereceğim. Bu hastalığı geçiren arkadaşlarımız dinledik. Onların yaşadıkları sıkıntıları duyduk. Gerçekten bu bir sabır işi.  LÖSEV’de bunu gayet güzel başarıyor.  Tedavisi devam eden tüm kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Tedavisi tamamlanmış olanlara da geçiş olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Program LÖSEV tarafından Başkan Özcan ve Başkan Yardımcısı Beykoz'a hediye verilmesinin ardından sona erdi.

Etiketler: bolu haberler