Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

LİSE ÖĞRENCİLERİ ŞİİRLERLE ATATÜRK’Ü ANLATTI

LİSE ÖĞRENCİLERİ ŞİİRLERLE ATATÜRK’Ü ANLATTI
Bolu Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM), İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı, Atatürk’ün hayatının anlatıldığı, anma programı düzenlendi.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıl dönümünde, İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı,  BİLSEM’de düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşuyla başlayan programa Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL’İ DAHA İYİ ANLAMA İMKANIDIR”

Programda konuşan İzzet Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Emre, 10 Kasım’ın önemini anlattı. Emre, “10 Kasım bir matem gününden ziyade Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi anlama ve anlamlandırma imkanıdır. Atatürk milli mücadelede, milli birliği sağlayan eşsiz bir lider, savaş meydanlarında gerçekçi bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletini çağdaşlaştıran güçlü bir inkılapçıdır. Atatürk üstün nitelikleri sayesinde Türk Milleti’nin tarihsel niteliklerini değiştirmiş, askeri ve siyasi zaferlerle Türk Milleti’ni uçurumun kenarından kurtarmıştır. Dünya tarihinde her türlü imkansızlığa rağmen, inandığı fikri uygulamaya koyarak, ‘Ya bağımsızlık ya ölüm’ parolası ile büyük bir mücadeleyi kazanmıştır. O giriştiği mücadelenin başından sonuna kadar, Türk Milleti’nin yüksek niteliklerine güvenmiş, kazanılan her türlü zaferin, ‘Milletin eseri’ olduğunu söylemiştir” dedi.

Programda İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı temalı, şiir ve müzik dinletileri sunuldu.

Etiketler: bolu haberler