Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

LİGLERİN BAŞLAMA TARİHİ AÇIKLANDI

LİGLERİN BAŞLAMA TARİHİ AÇIKLANDI
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler dolayısıyla bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı yöneticilerinin toplantısında, liglerin 3-4 Mart itibarıyla devam etmesi kararı çıktı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç ile vakıf üyesi başkanların bir araya geldiği toplantı, Kuruçeşme Divan Otel'de gerçekleşti. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından Mehmet Büyükekşi ve Ali Koç, alınan kararlarla ilgili ortak bir açıklama yaptı.

Bin konteyner bağışı

Meydana gelen deprem nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunan Büyükekşi, şöyle konuştu:

"Acımız çok büyük. Ülkemiz yüzyılın afetini yaşıyor. Başkan ve diğer kulüp başkanlarıyla, 'neler yapabiliriz'i konuştuk. Faydalı ve iyi bir toplantı oldu. Bundan önce federasyon olarak bir sivil inisiyatif başlatmıştık. 20 milyon lira, AFAD'a bağışta bulunmuştuk ama bugün kulüplerimiz çok güzel bir öneriyle bize geldiler. Vakıf, yaklaşık bin konteyner ve içinde iki oda olan, tuvaleti olan bir mahalle kurma konusunda federasyonumuzla iş birliği yapıp, devletimizin ihtiyaç duyduğu, depremde zarar görmüş şehirlerimizden bir veya iki tanesine, mahalle şeklinde, ikiye bölünebilir, 500 artı 500 veya bin konut şeklinde ayırtıp, hazırlayıp en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz."

Depremzedelere yardım konusunda da bazı görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Büyükekşi, "Biliyorsunuz önümüzde Trabzonspor ve Basel maçı var. Bu maçın Trabzon'da oynanan kısmının gelirini depremzedelere hibe etmek konusunda sayın başkan Ahmet Ağaoğlu öneride bulundu. Bu da depremzedeler için bir gelir kaynağı olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

Lig maçları 3-4 Mart'ta

Hafta başı yaptıkları açıklamada, bu haftaki lig maçlarının önümüzdeki hafta sonunda oynanması yönünde karar aldıklarını hatırlatan Büyükekşi, "Ama gördüğümüz kadarıyla acımız çok büyük. Hala binlerce vatandaşımız var enkaz altında. Bu maçlarımızı (Süper Lig) 3-4 Mart tarihlerinden itibaren başlatmak için karar aldık. İnşallah o zamana kadar bu çalışmalar ve kulüplerimizin bu konudaki desteğiyle o tarihte başlatabiliriz diye umut ediyoruz. Kararları da her zaman birlikte alarak, ortak hareket edeceğiz. Yarın 1. Lig, salı 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geleceğiz. Futbolun paydaşlarını, birlikte hareket etme konusunda arzularını dinleyip ortak kararlarımızı vereceğiz." dedi.

Hatay ve Gaziantep kulüplerinin durumu

Hatay Kulübünün TFF'ye bir yazı gönderdiğini aktaran Büyükekşi, "Bu sezon oynayamayacağını bildirdi. Biz de yarın veya öbür gün yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Gaziantep başkanı buraya bugün online bağlandı. Bugün karar veremediler. Pazartesiye kadar süre verdik. Çekilmek isterlerse, iki kulübümüzün bu sezon Süper Lig'de hakları baki kalmak kaydıyla, 17 takımla yolumuza devam etmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Takımların çekilmesi halinde puantajda ne tür bir işlem yapılacağı sorulan Büyükekşi, "Bu konuyu konuştuk. Onunla ilgili çalışma yapacağız. İki metot var; ya birinci devre puanlarını da sileceğiz, ikinci devre oynanmamış olacak. Ya da kabul edip ikinci devre maçlarına 3 puan vereceğiz. Ligin kaderine göre karar vereceğiz. Netlik yok. 19 kulüple mücadele ediyoruz. Normalde 4 takım düşecek, 3 takım gelecekti, 18 takımla devam edecektik. İki takımın çekilmesi halinde iki takım düşecek, 3 takım geleceği için önümüzdeki yıl 20 takımla Süper Lig devam edecek. Diğer ligleri de daha sonra değerlendireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Malatyaspor'un durumuyla ilgili de takımın teknik direktörü Yılmaz Vural'ın kendisini aradığını söyleyen Büyükekşi, "Bir rahatsızlıkları var. Kalecileri vefat etti. Ona da Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, eşine sabırlar dilerim. Onlar da, 'biz kötüyüz' diyorlar ama daha resmi bir şey yok. Telefonla görüşmeleri var onları da değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

"UEFA 300 bin euro gönderecek"

Mehmet Büyükekşi, UEFA ve Avrupa federasyonlarının yardım için kendilerini aradığını vurgulayarak, "UEFA 300 bin avro göndereceğin söyledi. Ayrıca 54 ülke genel sekreterlerine, başkanlarına yazı gönderdi UEFA. Hatta en büyük müttefikimiz Azerbaycan, iki devlet bir millet diye adlandırdığımız, 'biz yardımı UEFA ile değil, direkt yapmak istiyoruz' dedi, 25 bin avro banka hesaplarımıza gönderdiler. Çok şükür Allah'a. Nasıl deprem bölgesinde herkes faaliyette bulunuyorsa futbol federasyonları da başsağlığı, geçmiş olsun mesajları bir taraftan, bütün federasyonlara yazı yazıp acımızı paylaşıyorlar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler