Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KYK KREDİSİNDE ENFLASYON FARKI KALKTI: ANAPARA ÖDENECEK

KYK KREDİSİNDE ENFLASYON FARKI KALKTI: ANAPARA ÖDENECEK
Öğrenim kredisi borcu olanları yakından ilgilendiren Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 milyondan fazla kişiye müjde verdi. KYK borçları ile ilgili çalışmaların sonuçlandığını belirten Erdoğan, "KYK kredilerinde geri ödeme alınan rakam üzerinden yapılacak" dedi.

Milyonlarca gencin beklediği açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sorasında gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik alanda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

KYK kredilerine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Yılbaşında bu rakamları yükselteceğiz. Burs almak isteyen öğrencilerimiz başvuruları 12 farklı kamu kurumun veri tabanın yapılan tarama ile şeffaf bir sistemle değerlendiriyor. Öğrenim kredisi ise başvuran herkese veriliyor. Kredilerin geri ödemleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Şayet bu süre içerisinde mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan bir işe başlayamamışsa elektronik devlet sistemi üzerinden ödemeyi erteleyebiliyor” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ZAMAN FAİZ UYGULAMASI YAPMADIK”

Erdoğan, gençlerin KYK kredi ödemelerine ilişkin de beklenen açıklamayı yaparak, ödemelerde sadece anaparanın esas alınacağını belirtti.

“Bugüne kadar kredi ödemelerinin yıllık güncellemesi belirli bir faiz oranı üzerinden değil yurt içi üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyordu. Hiçbir zaman faiz uygulaması yapmadık. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmadı.”

“BEKLENMEDİK RAKAMLARIN ORTAYA ÇIKMASINA YOL AÇTI”

“Son dönemde enflasyonun arzu etmediğimiz düzeylere yükselmemesi, öğrenim kredi ödemelerinde beklenmedik rakamların ortaya çıkmasına yol açtı. Gençlerimiz böyle bir yükün altında bırakamazdık. İlgili arkadaşlara talimat verdik, çalışmalara başladık.”

“ÖDEME YAPAN TÜM GENÇLER FAYDALANACAK”

“Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara… Bu uygulamada halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Aldığımız bu kararla kredi geri ödemelerinde toplamda 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin ürerinden kaldırmış bulunuyoruz.”