Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
İslam Âleminin iki bayramından biri olan Kurban Bayramı yarın başlıyor. Kurban Bayramında kılınacak bayram namazının saati belli oldu. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreni ise bayramın birinci günü Solmaz – Ahmet Baysal Öğretmenevinde saat 16.00’da yapılacak.

Tüm İslam Aleminde olduğu gibi Kurban Bayramı coşkusu Bolu’da da yaşanacak. Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü Saat 06.37’de kılınacak bayram namazı ile başlayacak. 4 gün sürecek olan bayram 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

Protokol tarafından düzenlenen bayram etkinlikleri 9 Ağustos Cuma günü, şehitlik ziyareti ile başladı. Program kapsamında Muharip Gaziler Derneği ve Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bayram ziyareti gerçekleştirildi. Huzurevinde kalan yaşlılar her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaret edilerek bayramları kutlandı.

Bayramlaşma töreni ise 11 Ağustos Pazar, bayramın birinci günü saat 16.00’da Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevinde düzenlenecek. Bayramın birinci günü programı saat 17.00’da İl Jandarma Komutanlığı ziyareti ile devam edip, saat 18.00’da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ziyareti ile sona erecek.

Siyasi partilerde de bayramlaşma programları belli oldu. AK Partililer, bayramın ikinci günü saat 14.00’da parti binasında, Cumhuriyet Halk Partililer bayramın üçüncü günü saat 14.00’da İzzet Baysal Caddesi’ndeki kafede, Milliyetçi Hareket Partililer ise, bayramın ikinci günü saat 18.00’da parti binasında bayramlaşacak.

Bolu ve ilçelerinde kılınacak bayram namazı saatleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Yapılan duyuruya göre Bolu Merkez’de bayram namazı saat 06.37’de kılınacak. İlçelerdeki bayram namazı saatleri ise şu şekilde: Gerede 06.34, Kıbrıscık 06.36, Mudurnu 06.39, Yeniçağa 06.35, Dörtdivan 06.35, Göynük 06.41, Mengen 06.35, Seben de ise saat  06.37