Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLANDI

KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLANDI
Kabine toplantısı sonrası Kurban Bayramı tatiline ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından, 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıktığını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“BAYRAMIN İLK GÜNÜNDEN SON GÜNÜNE TATİLDİR”

“Bilindiği gibi bayram arifesi olan Pazartesi günü yarım gün, bayramın ilk gününden son gününe kadar Salı’dan Cuma’ya kadar ise tam gün tatildir. Kabine toplantımızda yaptığımız istişarede pazaertsi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Böylece vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından, 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar.”

UYGULANACAK ÜCRETSİZ GEÇİŞLER CUMA GECE YARISI BAŞLAYACAKTIR”

“Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.”

“KURBAN BAYRAMI’NIZI ŞİMDİDEN TEBRİK EDİYORUM”

“Kurban Bayramı’nızı şimdiden tebrik ediyorum. Tüm kurumlarımız hazırlıklarını yürütmektedir. Trafik düzeninden kurban kesme organizasyonlarına kadar. Milletimizin hayatını kolaylaştıracak her türlü tedbir alınmaktadır.”

“VATANDAŞLARIMDAN TRAFİK KURALLARINA HARFİYEN RİAYET ETMELERİNİ RİCA EDİYORUM”

Bayram tatili vesilesiyle yola çıkacak tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına harfiyen riayet etmelerini, can ve mal kaybıyla sonuçlanacak kazalara karşı dikkatli olmalarını şimdiden özellikle, Cumhurbaşkanları olarak rica ediyorum. Sürücülerimizin kesinlikle yola yorgun çıkmamaları, varacakları yere yaklaştıkça tedbiri arttırmaları, yolda seyreden mobilet, motosiklet, bisiklet türü küçük araçlar konusunda dikkatli olmaları çok çok önelidir.”

“BİRİMLERİMİZ DENETİMLERİNİ KESİNTİSİZ DEVAM ETTİRECEKLERDİR”

“İçişleri Bakanlığımıza bağlı Emniyet ve Jandarma birimlerimiz bayram boyunca denetimlerini kesintisiz devam ettireceklerdir. Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer ilgili kurumlarımız da vatandaşlarımızın kurbanlarını gönül huzuruyla kesebilmeleri için gereken tedbirleri aldılar.”