Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KUR'AN-I KERİM OKUYARAK SOSYAL DEMOKRASİYİ BENİMSEMİŞ BİRİYİM”

“KUR'AN-I KERİM OKUYARAK SOSYAL DEMOKRASİYİ BENİMSEMİŞ BİRİYİM”
Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği’nin (KAMU-DER) Ankara’da düzenlediği Geleneksel Ödül Töreni’nde konuşan Başkan Tanju Özcan; “Ben Atatürkçüyüm. Sosyal demokrasiyi sol yazarların eserlerinden okuyarak benimsemiş biri değilim. Tam tersi, Kuran-ı Kerim’i ve Hz. Peygamber'in hadis-i şeriflerini okuyarak sosyal demokrasiyi benimsemiş biriyim” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği’nin düzenlediği törende “Yılın Belediye Başkanı’ ödülünü aldı. Sivri dilli olmasını milletvekilliğinden kalma bir alışkanlık olarak nitelendiren Başkan Özcan, Türk milletinin genel sorunlarını dile getirdiğini kaydetti.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİYASİ BİR MAKAM DEĞİL”

Belediye başkanı seçildikten sonra üç önemli konuya dikkat ettiklerini belirten Başkan Özcan; “Dört kez milletvekili seçildim, en son milletvekilliyken belediye başkanlığına seçildim. Bizim siyasi görevlerimiz sona erdi, belediye başkanlığı makamı siyasi bir makam değil. O yüzden herkesi kucaklayacak şekilde bu görevimizi icra etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız en önemli üç şey ne derseniz; biri israfı engellemek. İkincisi, belediyeyi bütçesiyle yönetmek ki şu anda bütçesinin yarısını belediyelere ayıran çok ender belediyelerden biriyiz, gelirimiz geçen yıla göre yüzde 60 üzerinde büyüdü. Üçüncüsü de kurduğumuz kooperatif aracılığıyla sadece sekiz ayda 160 doğrudan çalışana, 225 de sözleşmeli üreticiye ulaşan bir kooperatif oldu.” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK'ÜN TANIMLADIĞI ANLAMDA TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM”

Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hadislerini okuyarak ‘sosyal demokrasiyi benimsediğini’ vurgulayan Başkan Özcan; “Biraz dilim sivri herhalde, ‘Milletvekilliğinden gelme bir alışkanlık’ diyor bazıları. ‘Kardeşim sen çöpünü topla, parkını yap, işine bak’ diyorlar. Bunları yapıyoruz zaten ama parlamentoda uzun süre görev yapmış bir insan olarak bazen duramıyorum, Türk milletinin genel sorunları ile ilgili de çıkışlar yapıyorum. Ben Atatürkçüyüm. Sosyal demokrasiyi sol yazarların eserlerinden okuyarak benimsemiş biri değilim. Tam tersi, Kuran-ı Kerim’i ve Hz. Peygamber'in hadis-i şeriflerini okuyarak sosyal demokrasiyi benimsemiş biriyim. Her zaman söylüyorum, etnik anlamda değil, Atatürk’ün tanımladığı anlamda Türk milliyetçisiyim. “ ifadelerini kullandı.

“TÜRK ULUSU HEP VAR OLSUN, HEP GÜÇLÜ OLSUN”

Başkan Özcan, Türk milletinin genel sorunları ile ilgili de çıkışlar yaptığını dile getirerek; “Bu ülkede yaşayan Türklerin, Kürtlerin, Çerkezlerin, Abazaların tüm etnik unsurlarımızın üst kimliği olan Türk milletinin geleceğini korumak adına bazı şeyler söylüyoruz. Zaman zaman sürçü lisan ettiysek af ola. Niyetimiz kötü değil, kendimizle ilgili özel bir beklentimiz de yok. Türk ulusu hep var olsun, hep güçlü olsun, bundan başka bir gayemiz yok.” diye konuştu. 
Etiketler: bolu haberler