Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KÜLTÜR ÜRÜNLERİ YARIŞMASINDA BOLU KADINLARI VİZYONA ÇIKTI

KÜLTÜR ÜRÜNLERİ YARIŞMASINDA BOLU KADINLARI VİZYONA ÇIKTI
Yaşama Dokunanlar platformu tarafından düzenlenen Geleneksel Kültür Ürünleri Oscar yarışmasına 2022 yılı Final etabına Bolu Kadınları Damga vurdu.

Valilikler, Üniversiteler ve Kamu kurumlarının birlikteliği ile 2015 yılından beri düzenlenen yarışmalara pandemi nedeniyle ara verilmişti. Pandemi koşullarının esneklik kazanmasıyla tekrar düzenlenen yarışmada elemeler etap etap devam etmekte.

Bu senenin direk Final yarışmacısı olarak belirlenen Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 23 Temmuz’da İstanbul’da final yarışmacısı ve Jüri özel ödülünü almak üzere jüri karşısına çıkıp final şampiyonluğu için yarışacaklar.

Güçlü adayların kıyasıya yarışacağı final gecesinde ürettiklerinin yanı sıra pişirdikleri lezzetler ile puan kapmaya çalışacak olan kadınlar Mardin – Gaziantep – Hatay gibi güçlü mutfakların karşısında Bolu mücadelesini gösterecek.

Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü adayı olarak finalde yarışacak olan kooperatif kadınları üretim noktasında aile ve şehir ekonomisine, kültürel değerlerin korunması ve yaygınlaştırılmasına dair gösterdikleri çaba nedeniyle Jüri Özel Ödülüne tek aday olarak giriyor.

Kooperatif Başkanı Emine Dönmez ve kooperatifin üye kadınları 23 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul Çatalca’da bulunan ÇUHADARBEY çiftliğinde şampiyonluk için yarışıp ter atacaklar.

Etiketler: bolu haberler