Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KULAKOĞLU ALINAN TEDBİRLERİ AÇIKLADI

KULAKOĞLU ALINAN TEDBİRLERİ AÇIKLADI
Koronavirüs sürecinde ilk önlem alan firmalardan birisi olan Prodef Asansör, alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Covid-19 hastalığının ülkemizde tespit edilmesinin ardından Türkiye bazında ilk tedbir alan firmalardan biri olan Prodef Asansör'ün sahibi Hakan Kulakoğlu alınan tedbirleri açıkladı.

Koronavirüs sürecinde hastalığın bulaşım yollarını uzmanlardan öğrenerek ilerleyen Hakan Kulakoğlu, "Sektör olarak biz hastalığın bulaşmasını nasıl önleyebilir, elimizden geleni nasıl yapabiliriz diye toplantılar yaptık. Dezenfeksiyon makinaları alındı. Asansörleri dezenfekte etmek için makinaların hem kimyasal püskürtmeli olanlarından hemde UV filtreli olanlarından aldık. Ameliyathanelerin temizliğinde kullanılan ağır dezenfektanlardan alarak çok ciddi miktarda getirttik. Her gittiğimiz binayı kabin altlarından kabin içlerine, butonlardan kabin üstlerine ve makina dairesine kadar Şubat ayından itibaren düzenli olarak dezenfekte ettik. Bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz." dedi.

“ŞİRKET DİZAYNINI SOSYAL MESAFEYE UYGUN ŞEKİLDE YAPTIK”

Şirket içerisinde maske zorunluluğu olduğunu belirten Kulakoğlu, "Çalışanlarımıza pandemi dönemi başından itibaren en az 10 bin maske verdik. Maske zorunluluğu var, içeriye kimse maskesiz giremez. Sosyal mesafeye çok dikkat ederiz. Şirketin dizaynını sosyal mesafeye uygun bir şekilde yaptık. Şubat ayından itibaren ateş kontrolü yapılıyor. En ufak bir temas şüphesi bile olsa direk kişiyi idari izine çıkartıyoruz." diye konuştu.

“GÖREVİMİZİ YAPMAKTAN KAÇMIYORUZ”

Virüs tespit edilen apartmanlarda nasıl işlem yaptıklarını anlatan Kulakoğlu, "Binada herhangi bir şüpheli vaka olup olmadığını soruyoruz. Var cevabını aldığımızda görevimizi yapmaktan kaçmıyoruz. Bizim zaten gözlük, maske, özel kıyafet ve ayakkabıya kadar her türlü gerekli donanımımız var. Eldivensiz kesinlikle hiçbir yere dokunmazlar, çıktıktan sonra kesinlikle kendi üstlerini de kimyasal dezenfeksiyon ile temizlerler. İnsanların içleri rahat etsin diye apartmanın içindeki havayı bile dezenfekte ediyoruz. Kendi adımıza bir maddi karşılık beklemeden üstüne düştüğümüz her konuya değindik. Bundan sonrada bu şekilde devam edeceğiz. Binada pozitif bir vaka kesinleştiyse insanların yinede yanından ayrılmıyoruz. Kabin içerisinde asansörle bağlantılı olan dokunulan her noktayı dezenfekte ediyoruz. Bir dezenfeksiyon işlemi yaklaşık 1 saat sürüyor. Toplu çalıştığımız konutlar var. Detaylı şekilde bir hafta güzelce yapıyoruz." şeklinde konuştu.

“DEZENFEKTELERİMİZ BİR HAFTAYA YAKIN KORUMA SAĞLAYABİLİR”

Dezenfekte işlemlerinin bir haftaya yakın koruma sağladığını belirten Kulakoğlu, "Normal şartlar altında dezenfektelerimiz bir haftaya yakın koruma sağlayabilir. Üzerinde herhangi bir silinme yapılmaması ve bir başka temizlik malzemesiyle temizlenmemesi gerekiyor. Maliyetlerin artmasına rağmen faturalara yansıtmadıklarını belirten Prodef Asansör sahibi Hakan Kulakoğlu, " Sosyal sorumluluk olarak gördüğümüz için bu şekilde devam ediyoruz. Kendi evimde asansöre binerken, düğmeye basarken yaşadığım temizlik ve konforu insanlarda yaşasın diye yaptık. Virüs devam ettiği sürece dezenfekte işlemlerimiz devam edecek. Pandemi durumu bitene kadar biz dezenfekte etmeye devam edeceğiz ve bunun da mali yükünü alıyoruz." açıklamalarında bulundu.