Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KULAK AĞRISI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

KULAK AĞRISI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER
En kötü ağrı türlerinden biri olan kulak ağrısını hafife almamak gerekiyor. Birçok kişi bu ağrıyı kulağın içinde hissettikleri basınç, çınlama ya da uğultu ve işitme problemleriyle tarif eder. Peki, kulak ağrısını geçirecek doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

SICAK KOMPRES

Bölgeye sıcak kompres uygulamak, kan akışını hızlandıran ve tahriş olmuş bölgeyi yatıştırmaya yardımcı olabilen geleneksel bir reçetedir. Bir havluyu sıcak suda ıslatın, sıkın ve ardından kulağınızın üstüne 5 dakika boyunca uygulayın.

Not: sıcaklığın cildiniz için güvenli olduğundan emin olun, yoksa kendinizi yakabilirsiniz.

SARIMSAK

İçindeki anti-bakteriyel ve anti-viral bileşenlerden ötürü, çiğ sarımsak, bir enfeksiyonun neden olduğu kulak ağrısını azaltmanın en etkili yollarından biridir. Bir diş çiğ sarımsağı ezin suyunu çıkarın. Elde ettiğiniz sarımsak suyunu kulağınıza damlatın. (1-2 damla) Ağrı devam ettiği sürece günde iki kere bu işlemi uygulayın.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı kulak ağrısını tedavi etmese de, kulak kanalınızı tıkayan kulak kirini yumuşatmak için mükemmel bir kayganlaştırıcı etkiye sahiptir. Bir miktar zeytinyağı ısıtın ve etkilenen kulağa 3 damla uygulayın. Başınızı 3 dakika boyunca yana yatırın ve yumuşayan kulak kirini çıkarın.

SOĞAN

Soğan, sarımsağa benzer niteliklere sahiptir. Soğan da anti-bakteriyel bir sebzedir ve kulağınızın içinde sorunlara neden olabilecek mikroorganizmaları öldürür. Taze soğanı doğrayın ve bir havluya sarın. Kulağınıza uygulayın ve 5 dakika bekletin. Gerektiğinde günde iki kez uygulayın.

ZENCEFİL

Zencefil, anti-enflamatuvar ve anti-bakteriyel özellikleri sayesinde, kulak kanalınızı temizleyebilir ve bir enfeksiyon kulak ağrısına neden oluyorsa iyileşme sürecini hızlandırabilir. Bir parça zencefili rendeleyin ve suyunu çıkarın. Etkilenen kulağa 3 damla damlatın ve bir parça pamukla kulağınızı tıkayın. Ağrı tamamen ortadan kalkana kadar günlük olarak uygulayın.