Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KUKLA FESTİVALİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

KUKLA FESTİVALİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Türkiye'de ilk kez yapılan geleneksel çocuk oyunları ve kukla festivali Bolu’nun ilçelerinde çocuklarla buluştu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Gerede, Seben, Dörtdivan, Yeniçağa ve Karacasu Belediye Başkanlıkları işbirliği ile organize edilen festival, 17 Mart’ta Seben, 18 Mart’ta Dörtdivan ve Yeniçağa, 19 Mart’ta Gerede ve Karacasu Beldelerinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali yoğun ilgi gördü.

Çocukların doyasıya eğlendiği festivalde, yetişkinlerde tekrar çocukluklarını yaşadı. Kukla gösterilerinin akabinde devam eden çocukların katıldığı oyunlar ve Bubble Show (köpük balon gösterisi) büyük beğeni topladı.

Projenin amacı somut olmayan kültürel miras listesine dahil olan kukla, Hacivat – Karagöz, orta oyunu, meddah gibi geleneksel sanatların çocuklara tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması sağlanmakta.

Geleneksel eğlence ve tiyatro kültüründen uzaklaşmış, teknolojinin gölgesinde çocuk olduklarını unutan çocukların yüzünü güldürmek, zihinlerine ışık tutmak, görsel ve bilişsel zekalarının gelişimine katkı sağlamak, geleneksel tiyatro kültürü karakterlerimizden olan Hacivat – Karagöz başta olmak üzere birçok karakterle tanışmalarını sağlamak,  gelecek nesillere kültür ve sanat zenginliklerimizi doğru biçimde anlatmak,  çocukların bilgisayar bağımlılığından kurtulup sosyal hayata adapte olmalarına katkı sağlamaktır.

Atalarını tanıyan geçmişini bilen çocukların özgüveninin gelişeceği düşünülmekte, geleneksel sanatların gelecek kuşaklara aktarılması ve yeni sanatçıların yetiştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

 

 

Etiketler: bolu haberler