Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Küçük yüreklerden duyarlı hareket

Küçük yüreklerden duyarlı hareket
Bolu’da çeşitli okullarda eğitim gören ortaokul öğrencileri İzgi Dila Bayraktar (12), Meva Gül Bağlı (12) ve Gaye Nur Kaba (13), harçlıklarından biriktirdikleri ve okullarında gerçekleştirdikleri kermeslerden elde ettikleri parayı sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi üzerine Bolu Belediyesi’ne bağışladı.


Bolu Orhangazi Ortaokulu öğrencisi İzgi Dila Bayraktar (12), 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Meva Gül Bağlı (12) ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Gaye Nur Kaba (13), sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için Bolu Belediyesi’ne bağışta bulundu.
Genç öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri ve okullarında gerçekleşen kermeslerden elde ettikleri parayı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı makamında ziyaret ederek bizzat elden teslim ettiler. 
“Bu duyarlılığınız tüm insanlara örnek olsun”
Ziyarette konuşan Başkan Özcan, gençlerin bu davranışının çok önemli ve değerli olduğunu ve herkese örnek olması gerektiğini söyleyerek; “Ben bu bağışınızı sizin adınıza alıyorum ve Bolu Belediye Meclisi Hayvan Hakları Komisyonu üyemiz Cevat Bey’e teslim edeceğim. Biz Türkiye’de Hayvan Hakları Komisyonu kuran ilk belediyeyiz. Hayvanlar bizim hayatımızın bir parçası ve bizim ne kadar hakkımız var ise sokaklarda, caddelerde onlarından o kadar hakkı var diye düşünüyorum. Çünkü onlarda dünyamızın birer parçaları. Yakında çok güzel bir barınak yapacağız. Onunda projelerini çizdiriyoruz ve önümüzdeki yıl inşallah hizmete girecek. Türkiye’nin en güzel hayvan hastanesi ve Türkiye’nin en güzel barınağı olacak bu projede. Hatta bu projede o kadar iddialıyız ki şehir dışından bu projeyi görmeye, incelemeye birçok insan gelecek. Birde tabi hayvanlara kötü muamele yapanlarla ilgili yine Türkiye’de ilk defa biz ağır para cezaları getirdik. Yani bir hayvana eziyet eden, ona çarpıp kaçan inşalarla ilgili de ciddi para cezalarımız var. Ayrıca şehrimizin birçok noktasına, parklara sokak kedileri için kedi evleri koyduk ve bunları yaygınlaştıracağız. Ben sizin bu davranışınızın tüm insanlara örnek olmasını diliyorum. Sizlere de duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Özcan ziyaretin sonunda genç öğrencilere, Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye ett