Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KÜÇÜK VE BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK VERİLECEK

KÜÇÜK VE BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK VERİLECEK
Küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi amacıyla verilen karara göre, barınak yapımı ile mevcut olanların yenilenmesi için tutarın yüzde 50’si kadar hibe verilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerin desteklenmesi ve geliştirilmesi için karar verildi. Karar kapsamında işletmesi en az 1 yıldır aktif olan, Tarım ve Orman Bakanlığı’na kayıtlı gerçek ve tüzel kişi yetiştiricilere büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için ise en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli; yeni ahır ve ağıl yapımı, kapasite artırımı, rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine alet ve ekipman alımları için hibe desteği verilecek.

YÜZDE 50 HİBE UYGULANACAK

Yeni ahır ve ağıl yapımı, mevcut olanların kapasitesinin arttırılması, hayvan barınağı için çadırın alınması ile bu alanda kullanılacak yem hazırlama makinesi, gübre sıyırma sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi ve otomatik suluk ekipmanlarına üzere yüzde 50 hibe uygulanacak.

BELİRTİLEN SÜRE İÇERİSİNDE YATIRIMINI TAMAMLAYANLAR YARARLANABİLECEK

Başvurusu onaylanan gerçek ve tüzel kişiler yardımdan bir kere yararlanabilecek. Yatırım tutarının, desteklenmeye esas sınırı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenecek. Hibelerden yararlanmak için destek başvurusu yapanın projesinin onaylanması ve projenin belirtilen süre içinde bitirilmesi şart koşuldu.