Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Küçük işletmelere destek

Küçük işletmelere destek
Küçük işletmelere destek amacıyla açıklanan “İlave istihdama ucuz kredi desteği” kapsamında, 5 kişiyi işe alıp kredi kullananlar, 100 bin lira yerine 20 bin lira faiz ödeyecek.
İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneğinde sona geliniyor. Kısa bir süre içerisinde destek bitecek hem de işten çıkarma yasağı kalkacak. Özellikle küçük esnafı çok ilgilendiren bu iki gelişme de endişeleri beraberinde getiriyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir destek paketi açıklandığı öğrenildi.

1 TEMMUZ İTİBARİYLE BAŞLAYACAK

1 Temmuz itibariyle başlayacağı öğrenilen “ilave istihdama ucuz kredi desteği” kapsamında 50’nin altında personel çalıştıran küçük işletmeler düşük faizlerle kredi alabilecek. 700 binden fazla işletmecinin yararlanması ön görülen çalışma kapsamında 5 kişiyi işe alıp kredi kullanan bir işletme, kredisine 100 bin lira yerine 20 bin lira faiz ödeyecek. İlave istihdama destek kredi 2 yıl vadeli, ilk 6 ayı geri ödemesiz olacak.

KİMLER KREDİ ALABİLECEK

Kredi destek paketi nakit sıkıntısı çeken mikro ve küçük işletmeleri kapsıyor. Edinilen bilgilere göre Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim, idari para cezası, gecikme cezası borçlarını tecil ettiren, yapılandıran, taksitlendiren işverenler de bu imkândan yararlanabilecek. Kuruma olan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası borçlarını tecil ettiren, taksitlendiren işverenler, bu taksitlendirme veya yapılandırma devam ettiği sürece bu imkândan yararlanabilecek.