Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KOYUNLARDAN SONRA TAVUK VE HİNDİLER DE TELEF OLDU

KOYUNLARDAN SONRA TAVUK VE HİNDİLER DE TELEF OLDU
Daha önce koyunların telef olduğu Yumrukaya Köyü’nde, başıboş köpeklerin saldırıları sonrası 15 tavuk ve 20 kadar hindinin telef olduğu dile getirilirken, köy halkını korku sardı.

Haber: Oğuzhan Eke – Aslı Akış

Bolu’nun Yumrukaya Köyü’nde bir süredir koyun, hindi ve tavuk gibi hayvanlar telef oluyor. Köy halkı, saldırıların sorumlusu olarak bölgede sürü halinde dolaşan başıboş köpekleri gösteriyor. Yumrukaya Köyü’nde yaşayan Necla Çırpan da bu saldırılardan nasibini aldı. Çırpan’ın 15 tavuğu parçalanarak telef edildi. 20 tavuğundan geriye kalan 5 tavuk da yaralı şekilde evinin bahçesinde geziniyor.

“SÜRÜYLE KÖPEK GELİYORMUŞ”

Olayın gece, sürü halindeki köpekler tarafından gerçekleştirildiği ifade eden Çırpan, “Sürüyle köpek geliyormuş. Biz de görmedik. Gece oldu. Kümes kapalı olduğu halde açmışlar. 4 gün önce falan oldu. 5 tavuğum kaldı da keşke onlar da ölseydi. Büyük büyük yaraları var. Ben Akçakoca’daydım. Eşim, çocuğum vardı. Onlar da bir şey duymamışlar, sabah görmüşler olayı” dedi.

“İLGİLENMEDİLER, KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİK”

Köy muhtarının konuyla ilgilenmediğini ileri süren Çırpan, “Muhtara da söylediğimiz halde hiç ilgilenmediler, kimseyle görüşmedik. Sadece muhtarı aradım ben, ‘İlgileniyoruz’ dedi ama bizimle bile görüşmedi.

“BİZİM DE KORKUMUZ VAR”

Çevrede de farklı saldırıların gerçekleştiğini ve köy halkında bir korkunun oluştuğunu ifade eden Çırpan, “Köy içerisinde illa ki köpeği olanlar vardır ama böyle yok. Dışarıdan sürü halinde geliyorlarmış. Bizim de korkumuz var. Şurada komşumuz hayvanları otlatırken ona bile saldırmaya kalkmışlar. Korkmuş yani kadın. Dün akşam da birinin 20 kadar hindisi gitmiş. Dağkent’te de 6 tane koyun boğulmuş. 4 tane bizim köyde, 6 tane Dağkent’te” şeklinde konuştu.

Köpeklerin, köy içerisindeki kuru dere yatağını ulaşım için kullandığı belirtiliyor. 

Etiketler: bolu haberler