Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KOYUN SEZARYENLE İKİZ DOĞURDU

KOYUN SEZARYENLE İKİZ DOĞURDU
Mudurnu’da tek geçim kaynakları hayvancılık olan çiftin koyunu, sezaryen ile ikiz doğurdu. Güçten düşen koyunun doğumdan saatler sonra telef olduğu öğrenildi.

Hacımusalar köyünde yaşayan Mustafa ve Emine Sarı çifti, bir günde hem mutluluğu hem de üzüntüyü yaşadı. Sarı çiftinin ilk doğumunu yapacak 'Melek' adındaki koyunları, doğum esnasında rahatsızlanınca Emine Sarı veteriner hekimi arayarak yardım istedi.

Veteriner hekimin yaptığı muayene neticesinde koyunun normal doğum gerçekleştiremeyeceği belirlendi. Bunun üzerine sezaryen ile doğum yaptırıldı. İkiz kuzu doğuran koyun, güçten düşünce tedavi atına alındı. Koyunun bir süre sonra telef olduğu öğrenildi.

Hem sevinç hem de üzüntü yaşayan Emine Sarı, "Doğum zamanı geldi. Koyun normal doğum yapamadı. Veteriner hekimi çağırıp sezaryenle yaptırdık. İkizlerimiz oldu sevindik. Anne de ayağa kalksa daha çok sevineceğiz. Zaten bekliyorduk doğumunu. Rahim dar denildi, bizde sezaryenle aldıralım dedik. Kuzular annesi hasta olunca emmekte de zorlanıyorlar. Yeni doğum yapan koyunlara tutarak emzireceğiz" dedi.

Etiketler: bolu haberler