Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KÖYLÜLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ”

“KÖYLÜLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ”
MHP İl Başkanı Cihan Başaran ve partililer geçtiğimiz ay meydana gelen ve 16 evin tamamen kül olduğu yangın felaketinin yaşandığı Kuzfındık Köyü'ne ziyarette bulundu. Yangın zede vatandaşlarla bir araya gelen Cihan Başaran devletin yaptığı yardımların yanı sıra MHP teşkilatları olarak Kuzfındık Köyü için gıda kolileri hazırladıklarını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Kuzfındık köyünde yangınzede vatandaşları ziyaret eden MHP İl Başkanı Cihan Başaran, devletin yaraları en kısa zamanda saracağını ve MHP teşkilatlarının her zaman yangınzede vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Başaran, yangınzedeler için gıda kolileri hazırladıklarını kaydetti.

Ziyaretin ardından yazılışı bir açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Cihan Başaran; “Kızfındık Köyü yangın felaketi sonrasında yaralarının sarılması için el birliği ile destek vermeye devam ediyoruz. Afad yetkililerinin köylüler ile yaptığı toplantıya katılarak yangın felaketi ile her şeyini kaybeden vatandaşlarımız ile sohbet ettik. Devletimiz tüm imkanları ile görevini yapıyor. MHP olarak bizde, afeti yaşayan köylülerimizi yalnız bırakmıyoruz. Afad Müdürlerimiz ve yetkilileri bu konuda oldukça tecrübeli, afetzedelerin devlet desteğini alabilmeleri ve sorunların kanunlar çerçevesinde çözüme kavuşturulmasında özverili bir çalışma yapıyorlar.

“2 YIL ÖDEMESİZ, 20 YILDA GERİ ÖDEMELİ KREDİ VERİLECEK”

Bildiğiniz gibi Kuzfındık köyünde büyük bir yangınla 16 ev ve ahır yandı ve kullanılamaz hale geldi. Bu ölçü ile Kuzfındık köyü afet bölgesi ilan edildi. Devletimiz yangında zarar gören hak sahibi vatandaşımıza evlerini ve ahırlarını inşa edebilmesi için Kredi kullandıracak. 2 yılı ödemesiz, toplam 20 yılda geri ödemeli kredi verilecek, krediler ev inşası için 120 bin, ahırların inşası için ise 40 bin TL olacak. Yeni yılda bu rakamlarda artış da olabilir. Tek katlı ve çift katlı ev projeleri sunulacak, ya da hak sahibi evini kendisi de yaptırabilecek.

“KÖYLÜNÜN EKONOMİSİ İÇİN AHIRLAR ÇOK ÖNEMLİ”

Köylünün ekonomisi için ahırlar çok önemli. Ancak ahırların yeniden yapılmasında yerleşim alanı ile ilgili sorunlar var. Eskiden birbirine bitişik nizam ile yapılan köy yerleşkesi, yeniden inşa edilince imar kurallarına göre yapılacak. Bu nedenle yoldan ve yan komşudan geri çekme paylarından sonra sadece ev yapacak kadar yerleri kalacak köylüler var. Yani bazı köylülerimizin bahçesine ahır sığdırması zor gözüküyor. Bu köylülerimize ahır yeri için, köy arazilerinden ya da hazineden alan tahsisine ihtiyaç olacak. Bu konu çok hızlı çözülmesi köylümüz için önem arz ediyor.

 “GIDA KOLİLERİ HAZIRLIYORUZ”

Afad tarafından, geçici barınma için konteynırlar yerleştirildi. Bu kışı korunaklı geçirebilmeleri için tedbirler alınmaya çalışıyor. Biz de MHP olarak teşkilatlarımızla gıda kolisi hazırlıyoruz. Merkez ilçe teşkilatımız bu konuda duyarlı davranarak gıda kolilerinin hazırlanmasında öncülük yapıyor” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler