Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KÖYLÜ MUHTAR OLMAYA KORKUYOR

KÖYLÜ MUHTAR OLMAYA KORKUYOR
Gerede’ye bağlı Yeniyaparlar Köyünde 15 senedir seçilen her muhtar görev süresini tamamlayamadan ölünce köy ahalisi muhtar olmaya korkar oldu.


ÖZEL HABER : Melih MERMER

Gerede’ye bağlı Yeniyapar köyünde 15 senedir seçilen muhtar hayatını kaybediyor. 15 sene boyunca her seçilen muhtar hastalıktan hayatını kaybederken son seçilen muhtar Mevlüt Çarkanat’ta hastalık yüzünden hayatını kaybetti.

Muhtar Çarkanat’ın seçildikten kısa sürede hayatını kaybetmesinden sonra hayatını kaybetmesi üzerine 1. aza olan Ahmet Çelik muhtarlık görevini yürütmeye başaldı. Bu sene yeni muhtar seçmek için Haziran’da seçim olacak fakat köy ahalisinden kimse muhtar adayı olmaya cesaret edemiyor.

Şu an muhtarlık görevini yürüten Ahmet Çelik, “Allah tarafından köyümüze muhtar seçilen kişi hayatını kaybetti. Ölüm allahın taktiri. 15 senedir hiç görev süresini tamamlayan muhtarımız olmadı. Son muhtarımızda Ekim 2019’da hastalıktan hayatını kaybetti. Kanunen 1. aza olduğum için şimdilik ben muhtar oldum. Bu sene Haziran’da köyde muhtarlık seçimi olacak. Fakat herkesin kafası karışık” dedi.