Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KORUYUCU AİLELER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

KORUYUCU AİLELER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Solmaz- Ahmet Baysal Öğretmenevinde Koruyucu Aile iftar programı düzenlendi. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit Bolu’daki Koruyucu aileler ile bir araya gelerek iftarını açtı.

Haber: Aslı Akış

İftar programına Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ve Koruyucu Aileler ile çocukları katıldı.

Düzenlenen iftar yemeği öncesinde konuşma yaparak ailelere hitap eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında Koruyucu Aile sisteminin geliştirildiğini ifade etti.

“ÇOCUK AİLENİN GELECEĞİ VE GARANTİSİDİR”

Ailenin en değerli meyvesinin çocuk olduğunun altını çizen Vali Ümit, “Yeryüzünün en şerefli yaratılışı insandır ve her insan huzur ister. Huzurun bulunabileceği en güzel yer de ailedir. Aile, bir toplumun geleceği, garantisi ve aynı zamanda hem günü hem de gelecek itibariyle var olabilmesinin en önemli sebebidir. Biz tarihin her döneminde var olmuş bir millet olarak eğer bir sebep aramak lazımsa, Karahanlılardan Gaznelilere,  Selçuklulardan Osmanlıya ve Cumhuriyetimize gelinceye kadar her dönemde kuvvetli aileler olmuştur. Aile çok değer veren bir milletiz. Ailenin en değerli meyvesi de çocuktur. Çocuk ise ailenin gülü, geleceği ve garantisidir” diye konuştu.

“KORUYUCU AİLE SAYISI BAKIMINDAN TÜRKİYE’DE İLK ONDA YER ALIYORUZ”

Bolu olarak koruyucu aile sayısı bakımından Türkiye’de ilk onda yer alındığını vurgulayan vali Ümit; “Kimisi çocuk sahibi olur eğitemez, erkek çocuğun olur, kız çocuğun olur hepsi güzeldir. Fakat çocuğu olmayanlarda vardır. Ne yazık ki aile her zaman her tarafta tam hissedilen bir ortamda devam edemeyebiliyor. Dünyada birçok çocuğumuz aile şefkatine muhtaç. Bu kapsamda devletimiz çocuk bakım evleri kurdu, sevgi evleri kuruldu ve çeşitli çalışmalar yaptı. Ama bu da yetmedi ve bir eksiklik var denildi. Aile şefkatini bulabilmek için de 2013 yılından itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında Koruyucu Aile sistemi geliştirildi. Bugün ülkemizde çok şükür ki Koruyucu aile sistemi tuttu. Bolu olarak koruyucu aile sayısı bakımından Türkiye’de ilk onda yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

“SİZLER ELİ ÖPÜLESİ İNSANLARSINIZ”

“Bundan sonraki hedefimiz inşallah her çocuğumuzu aile şefkatine vermek istiyoruz” diyen Vali Ahmet Ümit;  “Bu doğrultuda sizleri öncü aileler olarak kutluyorum. Çünkü bir işi ilk etapta yetiştirmek, yerleştirmek kolay değildir ama sizler bu işin üzerinde hassasiyetle durdunuz. Sizler eli öpülesi insanlarsınız. Sizler bu evlatlarımızın üzerinde titizlikle durarak yetiştirmeye gayret ediyorsunuz. Bu çocuklarımız geleceğimizin teminatlarıdır. Bir çocuğun başını okşamak, bir çocuğa merhaba diyebilmek her şeyin ötesinde dünya genelinde takdiri mümkün olmayan müstesna bir davranıştır. Hiçbir çocuk anasız-babasız kalmasın, hiçbir çocuk yuvasız kalmasın, hiçbir insan huzursuz olmasın. Bu mübarek akşamda tüm gönül coğrafyamıza Ramazan Ayı’nın hayırlar getirmesini temenni ediyorum”  dedi.

“KORUYUCU AİLE MODELİ BÜYÜK FARKINDALIK OLUŞTURDU”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit ise Koruyucu aile sisteminin öneminden bahsederek; “Bolu Valiliği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bizler bu çocuklarımıza sıcak bir yuva sunmak ve onları geleceğe hazırlayıp yetiştirmek le mükellefiz. 2012 yılında Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlayan  “Gönül Elçileri Projesi” bu alandaki çalışmalara ivme katmış ve bu gün itibariyle 6 bin 729 çocuğumuz bu hizmetten faydalanmaktadır. İl Müdürlüğü olarak bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız devam etmekte özellikle koruyucu aile hizmet modelimize önem vermekteyiz. Bugün itibariyle ilimizde 29 çocuğumuz 21 koruyucu aile ortamında hizmet almaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve her ilde valilerimizin eşleri ile desteklenen proje ile koruyucu aile modeli toplumda aile olgusuna karşı büyük farkındalık oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

“SAHİP ÇIKILMASI GEREKEN ÇOK SAYIDA ÇOCUĞUMUZ VAR”

Sahip çıkılması gerek daha çok çocuk olduğunu dile getiren Koçyiğit; “Koruyucu aile statüsünde yanınıza aldığınız yavrularınıza hiçbir eksiklik hissettirmeden onları geleceğe hazırlayarak ülkemizin ve milletimizin geleceğine her bir çocuğumuza sahip çıkmak suretiyle destek çıktığınız için teşekkür ediyorum. Şunu ifade etmek gerekir ki hala sahip çıkılması gereken çok sayıda çocuğumuzda var. İnşallah çocuklarımıza bundan sonra da daha çok sahip çıkacağız. Onları seveceğiz. Onlara aile, millet ve devletin sıcaklığını her yönüyle hissettireceğiz. Her bir koruyucu ailemizi bir kez daha tebrik ediyor yapmış oldukları bu hizmetlerde dolayı kendilerini kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Akşam Ezanının okunması ile iftarlar açıldı.

İftar programında ayrıca Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit tüm masaları tek tek gezerek hem ailelerle hem de çocuklarla sohbet edip, onlarla yakından ilgilendiler.