Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KORUYUCU AİLE OLUN, BİR ÇOCUĞUN HAYATINI DEĞİŞTİRİN

KORUYUCU AİLE OLUN, BİR ÇOCUĞUN HAYATINI DEĞİŞTİRİN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit, Bolu’da yürütülen Koruyucu Aile Projesi hakkında bilgiler verdi. Ümit; “Gönül Elçileri Projesi” kapsamımda Koruyucu Aile Projesi Aile Çalışma Sosyal Hizmetler bünyesinde koruma altına alınmış çocuklarımızın bir adım daha ileri götürülerek birer aile yanına yerleştirilmesi projesidir. Bolulular ’da bu projeye teveccüh göstererek çocuklarımızı alıp himaye etmek için adeta sıraya girdiler” dedi.


Özel Haber: Aslı Akış

Bolu’da Koruyu Aile konusunda öncülük eden ve çeşitli girişimlerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit, konunun önemine değinerek Bolululara çağrıda bulundu. Şengül “Ağlayan çocuğumuz kalmasın, her çocuğumuz mutlu olsun sağlıklı aileler içerisinde mutlu bireyler yetişsin. Topluma kazandırılsın” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde ‘Koruyucu Ailelik’ yapan ailelerle akşam yemeğinde bir araya gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit projenin içinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

“KORUYUCU AİLE PROJESİ’NE BOLULULAR TEVECCÜH GÖSTERDİ”

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit, koruyu aile projesinin çok güzel bir proje olduğunun altını çizerek ; “Gönül Elçileri Projesi” Cumhurbaşkanımızın muhterem eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılmış bir proje. “Gönül Elçileri Projesi” kapsamımda Koruyucu Aile Projesi Aile Çalışma Sosyal Hizmetler bünyesinde koruma altına alınmış çocuklarımızın bir adım daha ileri götürülerek birer aile yanına yerleştirilmesi projesidir. Koruyucu Aile Projesi çok güzel bir proje. Asırlar boyunca merhametin timsali olmuş ülkemiz, halkımız bu projeyie2013 yılından beri çok büyük bir teveccüh göstermiş ve sevgili aziz Bolulular da aynı teveccüh gösterdiler. Çok güzel ilerlemeler kaydedildi. Çocuklarımızı alıp himaye etmek için adeta sıraya girdiler” diye konuştu.

“PROJE İLE HER BİR ÇOCUĞUMUZU BİR AİLE YANINA YERLEŞTİRMEK AMAÇLANMAKTA”

Şengül Ümit, koruyucu ailelerin en fazla 3 çocuk alabildiğini ifade ederek; “Bilindiği gibi Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyemizde çocuk evlerimiz var. Artık o eskisi gibi çocuk esirgeme kurumu niteliğinde, koğuş sistemi ve koruma evlerimiz kalmadı. Çocuklarımız çok güzel şartlarda çocuk evlerinde muhafaza edilmekte. 6’şar kişilik her birinin 2’şer kişilik odaları ve bakıcı anneleri gözetiminde bakılıyorlar. Muhterem Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı bu proje ile her bir çocuğumuzu bir aile yanına yerleştirmek amaçlanmaktadır. Her türlü bilimsel çalışma neticesinde de ortaya konulmuş ve 2013 yılından beri uygulama da göstermiştir ki çocuklar daha mutlu olmakta. Bir ailenin yanında bir çocuk veya kardeşi varsa aile arzu ederse kardeşi ile birlikte alarak iki çocuk maksimum 3 çocuğa kadar alabilmekte” dedi.

“AİLELERİMİZİN GÖNÜLLERİ BİRER UMMAN”

“Proje çok kutsal ve güzel” diye belirten Ümit;  Cumhurbaşkanımızın eşlerini manevi olarak desteklememiz boyutunda teşvik etmesi biz de çok büyük bir onur verdi. Bu projenin içinde olmaktan dolayı ben de çok mutluyum. Ailelerimizi de tebrik ediyorum. Onlar toplumumuzun zengin dediğimiz aileleri değiller belli, bir orta seviyede orta gelire sahip ailelerimiz ama gönülleri birer umman. Her biri gönül bakımından çok zengin. Ailelerimizden hiçbir şekilde keşke almasaydık, mutsuzuz diye geri dönüşüm almadık. Hayır, bilakis çok mutluyuz, gönül huzurumuz var, evimize bereket geldi.  İyi ki almışız. Geri dönüşlere çok güzel” ifadelerini kullandı.

“AĞLAYAN ÇOCUĞUMUZ KALMASIN”

Şengül Ümit, Devletin şefkat elinin her daim çocukların üzerinde olduğunun altını çizerek  “Ağlayan çocuğumuz kalmasın, her çocuğumuz mutlu olsun sağlıklı aileler içerisinde mutlu bireyler yetişsin. Topluma kazandırılsın. Bu anlamda ben öncelikle Cumhurbaşkanımız eşine, Aile Sosyal Çalışma Hizmetler Bakanlığı bünyesinde il müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mesai mefhumu gözetmeksizin gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Çocuklarımız bu ailelerin yanına teslim edildiği zaman işlem bitmiyor. Devletin şefkati eli her daim bunların üzerinde ve aileler ile birlikte danışarak, danışmak hizmeti alarak çocuklarımız büyüyünceye kadar devam ediyor. Bolulu hemşerilerime bu projeye zaten destek veriyorlar ama daha fazla destek vermeleri konusunda buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Peygamber efendimizin bu konuda da hadisi var biliyorsunuz. “Bir kimse sırf Allah rızâsı için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır.” “İçinde yetim beslenen ev en hayırlı evdir.” şeklinde konuştu.

2008 yılında evli çift olan Koruyucu Aile, Cengizhan Yıldırım ve eşi Meryem Yıldırım ile ev hanımı Havva Akçay duygularını paylaştı.

“KORUCUYU AİLE OLMAK GÜZEL BİR DUYGU”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı               Dr. Öğr. Üyesi Cengizhan Yıldırım; Söylenecek çok şey var. İnanılmaz çok hoş bir duygu. Biz Koruyucu aile olmadan önce bizim bir biyolojik çocuğumuz da vardı. Aralarında 20 ay var. Bir birçok şeyi, aileyi, anneyi, bebeği koruyucu aile olduktan sonra anladık ve daha iyi empati kurduk. Biyolojik çocuğumuz olunca da çok güzeldi ama koruyucu aile olmak değişik bir renk kattı. Evde bir yetimin olması, onun saçını okşamak, ona bir aile vermiş olmak sadece anne baba olmak değil kardeşler, kuzenler, dede çok geniş bir aileye seni sokmak güzel bir duygu.

“TOPLUMA BİREY KAZANDIRMA DUYGUSUNU TATMALARINI İSTİYORUZ”

Son dönemde yapılan çalışmalara göre çocukların birkaç yılı karakter oluşumu, öğrenme kabiliyeti, sosyal uyumları her noktada çok önemli. Dolayısıyla 3-4 yaşına kadar olan süreçte aslında büyük ölçüde karakter oluşumu tamamlanıyor. Belli bir yaştan sonra ne yapsanız onu topluma kazandıramayabiliyorsunuz çok zor olabiliyor. Buradan tüm Bolulu ailelere koruyucu aile olmaları noktasında bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu, topluma bir birey kazandırma duygusunu tatmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIN İSTEDİĞİ ANNE MERHAMETİ, BABA SICAKLIĞI VE BİR EV ORTAMI”

Cengizhan Yıldırım’ın eşi ev hanımı Meryem Yıldırım ise Koruyucu Aile olma çağrısında bulunarak; “ “ben ilk biyolojik çocuğumu kucağıma aldığımda anladım ki her çocuğun bir anne ve babaya ihtiyacı var. Bu duyguyu tatması gerekiyor. Çocukların istediği sadece bir anne merhameti,  baba sıcaklığı ve bir ev ortamı. O anne nasıl, baba ne iş yapıyor böyle bir dertleri yok. Bunları daha iyi kavramış oluyorsunuz. Kendi çocuğunuzdan hiçbir farkı yok, ihtiyaçları aynı. Müthiş bir şey. Herkese çağrı yapıyorum buradan mutlaka böyle bir koruyu aile olsunlar” şeklinde konuştu.

“BOLU’DA İLK KORUYUCU AİLE BENİM”

İlk olarak 2013 yılında daha sonra da 2015 yılında ikinci çocuğa bakım sağlamakta olan Koruyucu Aile Ev hanımı Havva Akçay ise; “Bolu’da ilk koruyucu aile benim. Çok güzel ve değişik bir duygu.  Benim kendi çocuklarım da var ama bunların sevgisi kendi çocuklarımın sevgisini katladı. Aynı duyguları daha fazlasıyla yaşadım. Hatta kızımı aldıktan sonra tekrara ikinci bir çocuk almaya karar verdim ve aldım. Şimdi onu büyütüyorum. İnşallah üçüncüsünü de almayı düşünüyorum. O kadar çok seviyorum” diye konuştu.