Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KORONAVİRÜS TEHDİDİ HALA DEVAM EDİYOR”

“KORONAVİRÜS TEHDİDİ HALA DEVAM EDİYOR”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, korona virüs salgınının toplum sağlığını tehdit etmeye devam ettiğini ifade ederek, belirlenen kurallara hassasiyetle uyulması gerektiğine dikkat çekti. Ümit; “Hepimiz görüyoruz ve biliyoruz ki, koronavirüs çok ciddi bir sağlık tehdidi. Bu tehdit halen devam ediyor” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Ahmet Ümit; “Bizim bu noktada istirhamımız küçük-büyük, genç-yaşlı bütün vatandaşlarımızın hep beraber devletimiz tarafından ve ilimiz anlamında hıfzıssıhha meclisimizin belirlemiş olduğu kurallara, mücadele kurallarına hep birlikte en etkin şekilde uyalım. Bunu yaptığımız takdirde çok uzun olmayan, çok uzun sürmeyecek süre içerisinde bizim bu problemi yeneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

HABER: ASLI AKIŞ

Ülke genelinde pandemiyle mücadele sürecinin devam ettiğini vurgulayan Bolu Valisi Ahmet Ümit, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin almış olduğu kararlar doğrultusunda valilik olarak Bolu’da gerekli düzenlemeleri yaptıklarının altını çizdi.

“GEREKLİ TEDBİRLERE TAM OLARAK UYMAMIZ GEREKİYOR”

"Hepimiz görüyoruz ve biliyoruz ki, koronavirüs çok ciddi bir sağlık tehdidi" diyen Vali Ahmet Ümit, "Bu tehdit halen devam ediyor. Bu tehdide karşı başarılı olabilmemiz için bireysel çalışmaların yetmesi mümkün değil. Bütün toplum olarak her birimiz bireysel sorumluluğumuzu alıp, toplumsal sorumluluğumuzu da göz önünde bulundurarak hem kendimizi hem de karşımızdaki bütün arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, dostlarımızı, vatandaşlarımızı düşünerek gerekli tedbirlere tam olarak uymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR TEDBİR, HİÇBİR HASTALIKTAN DAHA KÖTÜ DEĞİLDİR” 

Pandemi nedeniyle bir arada olunmadığını anımsatan Vali Ahmet Ümit; “Bugüne kadar diğer bütün programlarımızda olduğu gibi resmi bayramlarımızda, dini bayramlarımızda, aile törenlerimizde nerede hangi programımız akla gelirse gelsin hepsi kısıtlı şekilde ve sayılı bir şekilde uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor. Bunu bu şekilde değerlendirmek, buna bu şekilde uymakla mükellefiz şu aşamada. Çünkü her şeyden önce sağlık geliyor. Hiçbir tedbir, hiçbir hastalıktan daha kötü değildir. Hiçbir tedbir hiçbir şekilde ölümden daha kötü değildir. Herkese sağlık, afiyet, huzur ve saadet diliyoruz” şeklinde konuştu.

“TEDBİRLERE UYMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Vali Ümit, Kovid-19 nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirterek; "Bolu'nun durumu da tabi ki sonuçta çok önemli. Bizde de koronavirüs tedbirleri devam ettiği gibi koronavirüsün salgını da devam ediyor. Yani kısacası bu olay bitmiş değil. Hepimiz bunun bilincindeyiz ve farkındayız. Bu bilinci daha da hep beraber geliştirmek suretiyle inşallah başarılı olacağız. Tedbir tedbir diyorsunuz, bu nereye kadar diye düşünen vatandaşlarımız olabilir. Yani problem olduğu sürece tedbir devam edecektir. Bu tedbirlere uymak da hepimizin görevi olacaktır” dedi.
Etiketler: bolu haberler