Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KÖROĞLU PARK’IN TAHSİSİ BOLU BELEDİYESİNDE DEĞİL”

“KÖROĞLU PARK’IN TAHSİSİ BOLU BELEDİYESİNDE DEĞİL”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Köroğlu Parkı’nda basın mensupları ile bir araya gelerek, Bolu Belediyesi tarafından yapımına 2017 yılında başlanan ve 90 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan Uluslararası Köroğlu Parkı, yer tahsisinin Bolu Belediyesi’nden alınması nedeniyle 7 aydır hiçbir çalışma yapılmaması konusunda açıklamada bulundu.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin Alpagut Mahallesi’nde yapımına 2017 yılında başladığı, yüzde 85'i tamamlanan ve 90 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan Uluslararası Köroğlu Parkı, yer tahsisinin Bolu Belediyesi’nden alınması nedeniyle 7 aydır atıl vaziyette kaldığını söyledi. Başkan Özcan, Köroğlu Parkı’nın alkol kullananların mekanı haline geldiğini Bolu Belediyesi’nin tüm koruma çalışmalarına rağmen, gece saatlerinde parkın bulunduğu yere gelenler tarafından camları kırılarak tahribata uğratıldığı kaydetti.

11 MİLYON LİRA BOLU BELEDİYESİNİN CEBİNDEN PARA ÇIKMIŞ”   

Köroğlu Park’ın son durumuyla ilgili yerinde incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parkın yapım süreciyle ilgili bilgi vererek; “Bulunduğumuz alan Hazine tarafından bir proje kapsamında bize 2017 yılında kiralanmış. 2 yıllık ön tahsisle çalışmalar başlatılmış. Bu çalışmalar kapsamında Bolu Belediyesi, bu görmüş olduğunuz atıl durumda kalan müze binasını yapmış. Bunun ihale bedeli 5 milyon 580 bin lira bizim tespitlerimize göre. Paranın tamamı ödenmiş yalnız yukarıdaki at kaidesi Köroğlu bunun dışında ona da 5 milyon lira para ödenmiş yani yaklaşık 11 milyon lira Bolu Belediyesinin cebinden para çıkmış. Seçim öncesinde buranın işi tam bitmeden sembolik bir açılış yapıldı. Ondan sonraki süreçte seçim arefesinde Sayın Bakan dedi ki ‘Biz burayı Millet Parkı olarak değerlendirelim. Tahsisi bize verin.’ Bunun üzerine belediyenin tahsisi kaldırılmış ve TOKİ bunu tahsisi verilmek istenmiş Çevre Şehircilik Bakanlığı üzerinden. Ancak seçime 3 gün kala TOKİ bir yazı yazmış, “Burayı Millet Parkı olarak Belediye yapsın” demiş” şeklinde konuştu.

“KÖROĞLU PARK’IN TAHSİSİ BOLU BELEDİYESİNDE DEĞİL”

Yüzde 85’i tamamlanan Köroğlu Parkı’nın adının “Millet Bahçesi” olması kaydıyla yapımına devam etmek istediklerini ifade eden Özcan; “Şu anda gelinen noktada arkadaşlar bu binasının yaklaşık yüzde 85’i tamamlanmış durumdayken tahsis bizden alındığı için biz buraya bir çivi dahi çakamıyoruz. Su yalıtımıyla ilgili problemler var. Sık sık temizliği yaptırdığımız halde burada kötü niyetli insanlar gelip alkol alıyor, camlarını kırıyor. Şu anda buranın tahsisi Bolu Belediyesinde değil.  ‘Millet Bahçesi’ yapalım demişler. Geldiğimiz noktada TOKİ Millet Bahçesi yapmaya yanaşmıyor, dolayısıyla burası sahipsiz bir yer. Şu anda Hazine adına tescilli. Biz geri kalan imaratını yapıp hizmete açmak istiyoruz. Bununla ilgili ‘tahsisi bize geri verin’ diyoruz. Bununla ilgili henüz bir cevap vermediler; ‘Hayır’ da demediler, ‘Evet’ de demediler. Burası bir kış geçirecek.  Mart ayında yüzde 85 tamamlanmıştı. Şimdi bir geri gidiş var. Ama üzerine bir kış daha geçirilmiş olursa daha da geri gidecek. Milletin parası burada heba edilmiş olacak” dedi.

“BOLU HALKININ CEBİNDEN PARA ÇIKMIŞ”

Parkın yapımında Bolu halkının cebinden para çıktığı ve buranın buna rağmen terk edildiğini vurgulayan Başkan Özcan; “Ben tüm siyasilere sesleniyorum. Bu tabloyu kimse görmemezlikten gelmesin. Ya burayı TOKİ alsın millet bahçesi olarak hizmete sunsun. İkinci seçenek olarak bize geri versinler biz de adı millet bahçesi olmak kaydıyla biz tamamlayalım. Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok. En kötüsü bu şekilde kalması. Tahsis biz de olmadığı için koruma görevi bize de ait değil. Biz burayı korumak için sürekli bir personel görevlendirip, temizliğini yaptırıyoruz. Yollarına malzeme döktürüyoruz. Korumaya ve kollamaya çalışıyoruz. Bolu halkının cebinden para çıkmış ve burası terk edilmiş. Ne müdahale ediyorlar, ne müdahale ettiriyorlar” ifadelerini kullandı.

“BİNAYI FAALİYETE GEÇİRMEMİZ ŞART”

Binaya dokunulmadığı sürece çürümenin de devam edeceğinin altını çizen Başkan Özcan; “Ak Parti İl başkanı ile görüştüm. Bana, bizim bakanımız söz verdi, biz burayı TOKİ’ye yaptırtacağız, dedi. Ancak bu görüşmenin üzerinden yaklaşım 1 buçuk ay geçti. Biz burayı TOKİ yapmasın demiyoruz. Yeter ki tamamlansın. Adının ne olduğunun hiçbir önemi yok. Nurettin Başkan’a da söyledim. Burayı bize verin, biz de bazı değişiklikler yaparak burayı halkın hizmetine sunalım. İlk olarak bu binayı tamamlamamız lazım. Su yalıtımı ile ilgili problemler var. Bu bina çürümeye devam edecek. Önce orayı tamamlamamız lazım. Binayı faaliyete geçirmemiz şart” diye konuştu.

“VERDİĞİMİZ PARAYI KURUŞU KURUŞUNA İSTEYECEĞİZ”

Tahsisin kendilerine verilmemesi ve bir işlem yapılmaması halinde yetkililerden burası için harcanan parayı isteyeceklerini belirten Başkan Özcan, “Müze ve kafe olarak planlanmış alan da var. Bunların tamamlanması lazım. Bunun için de tahsisin bize verilmesi gerekiyor. Hayır, size vermiyoruz derlerse de TOKİ tamamlayacak diye söz istiyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bolu halkının su paralarından, emlak vergilerinden ödenmiş bir para var burada. Burayı yapmazlarsa ya da tahsisini bize vermezlerse, biz verdiğimiz parayı ilgili bakanlıktan veya hazineden kuruşu kuruşuna isteyeceğiz. Yazık günah” ifadelerini kullandı.

“DURUMU GÖRMENİZİ İSTEDİK”

At heykelinin de güvenilirliğinin tartışmalı olduğunu aktaran Başkan Özcan, “Karaçayır’daki yüzme havuzunun halini görüyorsunuz. Bir inşaat devam edemeyince ne hale geliyor. Yukarıdaki at ne kadar güvenli o bile tartışmalı. İnşallah onla ilgili de bir sıkıntı yaşamayız. Biz de olmadığı için inceletemiyoruz. Durum bu arkadaşlar, görmenizi istedik” dedi.

“HEYKELİN YÜZÜ ESKİ BELEDİYE BAŞKANINA BENZETİLMİŞ”

Son olarak heykelin yüzünün Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a benzetildiğini söyleyen Başkan Özcan, “Daha önce inceleme yapmak için drone görüntüsü almak istedik. Bunun için drone kaldırdık. Burada da drone ile görüntü çektik. Enteresan bir durum da var. Heykelin yüzü bire bir eski belediye başkanına benzetilmiş. Mimar jest yapmak istemiş herhalde ama bu niye yapılır? Eski belediye başkanı haberim yok demişti. Mimar, Köroğlu’nun kime benzediğini bilemediği için herhalde jest amaçlı yaptı” diye konuştu.

 “YÜKSEK KAYALIKLARDAN BİRİNİN DÜŞME İHTİMALİ VAR”

Yapılan gözlemler sonucunda yetersiz güvelik önlemleri de vatandaşın canını tehlikeye atıyor. Alkol içmek için bu bölgeye giren vatandaşların, burada bir kazaya neden olabileceği de ortada. Bina çevresinde yetersiz gelen güvenlik önlemleri ve park alanındaki yüksek kayalıklardan birinin düşme ihtimali yüzünden de Başkan Özcan, korktuğunu vurguladı.