Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KÖROĞLU KOOPERATİFİ’NDEN TANITIM ATAĞI

KÖROĞLU KOOPERATİFİ’NDEN TANITIM ATAĞI
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün akşam Bolu’daki büyük otellerin mutfak şefleriyle bir araya geldi.

Bolu Belediyesi Köroğlu Kooperatifi ürettiği ve gerek satış ofisleri, gerekse www.boludangelsin.com adresi üzerinden tüketicilerle buluşturduğu doğal ve yöresel ürünlerin tanıtımını yapmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, Bolu’daki otellerin şefleri için bir yemek düzenledi.

Değirmen Kafe Restoran’da gerçekleşen yemekte otel şefleri,  başta coğrafi işaret belgeli ıza buğdayı, Bombay fasulyesi olmak üzere Bolu’ya has birçok yöresel ve organik ürün hakkında bilgiler aldı ve tadına baktı.

“Mutfağımızı da hak ettiğimiz noktaya taşımamız gerekiyor”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da gecede bir konuşma yaptı. İlk olarak Bolu’nun gastronomi hedeflerinden bahseden Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasındaki otellerde Bolulu aşçıların olduğunu belirterek, “Bizim bir hayalimiz var. En iyi aşçılar bizden çıkıyor. Tabi bunu tüm Türkiye kabul ediyor ama gastronominin başkenti nedense Antep. Yakın zamanda Antep’e gittim. Aslında Antep’te marka olmuş birkaç mekân var. Onun dışında tüm şehre yayılmış bir gastronomi markaları yok. Bizimse bütün dünyada çok büyük aşçılarımız var. Aşçılarımızın yanı sıra mutfağımızı da hak ettiğimiz noktaya taşımamız gerekiyor. Bu anlamda gerekli çalışmaları yapıyoruz.” dedi.  Başkan Özcan tanıtımı yapılan ıza buğdayı ve diğer ürünlerle ilgili olarak da “Size de bu ürünleri tanıtmak istedik. Bunları yapabildiğimizden haberiniz olsun istedik. Elbette sizler aynı zamanda iyi birer gurmesiniz. Bunları otellerinizde kullanabilir, gelen misafirlerinize bu şekilde tanıtabilirsiniz. Bolu adına sizlerden bunu talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler