Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KÖROĞLU ESNAF VE SANAATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ 5. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KÖROĞLU ESNAF VE SANAATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ 5. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
S.S.Köroğlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 5. Olağan Kongresi, üyelerin yoğun katılımıyla Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Mustafa Altındal güven tazeledi.

Haber: CANSU GÜRZ

Kongrenin başında verilen önerge sonrası divan heyeti oluşturulurken, toplantının divan başkanlığına ESKOP Genel Başkan Vekili Ertan Taşlı, Divan Kâtip Üyeliğine 5. Bölge Birlik Başkan Vekili Halit Ölmez, Divan Kâtip üyeliğine 5. Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Necip Kul seçildi.

Kongreye; Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyesi Erhan Beykoz, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Tahir Gayret, Bolu Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Durak, Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın, Yeşilay Bolu İl Temsilcisi İsmail Akgül, bölge başkanları, gazeteciler, esnaf ve zanaatkârlar katıldı.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından 2023 yılı Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları ve Denetleme Kurulu Raporları okunarak, ortakların ibrasına sunuldu. Yapılan oylama sonucu, Yönetim ve Denetleme Kurulu raporları ibra edildi.

Kongrede ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyesi Erhan Beykoz söz aldı. Beykoz,” Başkanımız Ertan Bey’e ki arkamızda aslanlar gibi durdu. Sonra Allah rahmet eylesin Nihat Alpat Öztürk’e ve arkasından Sayın Mustafa Bey’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

NİHAT ALPAT ÖZTÜRK UNUTULMADI

Erhan Beykoz, kooperatifin ilk günden bu güne büyük fedakârlıklarla çalıştığını anlatarak, “Bu kooperatifi il başladığında kurucularından biri olarak en başında şu güne kadar da birlikte, beraber omuz omuza çalıştığım arkadaşlarımla bildiğim kadarıyla ki eğer yanlış biliyorsam beni düzeltin bu kooperatif Türkiye’deki son kooperatif. Çok küçük, çok cüzi rakamlarla başladık biz hatta birçok kurumu kendi ceplerinden karşılayarak kooperatifin kuruluş aşamasından bugüne kadar şimdi yüz milyonlarca lira para vererek esnafı rahatlatan bu kooperatifi bu hale getiren bütün yönetim kurulu üyelerine başta birlik başkanımız Ertan Bey’e ki arkamızda aslanlar gibi durdu. Sonra Allah rahmet eylesin Nihat Alpat Öztürk’e ve arkasından Sayın Mustafa Bey’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Altındal, “kredi limitleri 350’den 500 bine çıktı. Faiz oranlarımız 9,5’tan 7,5’a indi. İşyeri kredimiz 500 bin liradan 1 milyon 500 bine çıktı. Şuana kadar esnafımıza 204 milyon kredi kullandırdık. Her ay kredi vermeye devam ediyoruz. Şartları yerine getiren kimseyi geri çevirmiyoruz. Kongrede beni yeniden başkan seçen üyelerime teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha güzel işler yapabilmek için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.

“BÖLGE BİRLİĞİMİZİN BAŞKANI VE BİZİM GURURUMUZ”

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Tahir Gayret, “Divan Başkanımız aynı zamanda bölge birliğimizin başkanı ve bizim gururumuz, bölgemizin Ankara’dan ESKOP’ta genel başkandan sonraki il işi bizim orada olmasından dolayı biraz önce sayın genel başkan yardımcım her konuya girdi. Ama ben şunu söylemek durumundayım: Köroğlu Kooperatifi’nin kurucu Başkanı, rahmetli Nihat Alpat Öztürk abimin eserini, ondan sonra bugüne kadar en iyi şekilde yürüten 5 tane oda başkanının yöneticilik yaptığı Köroğlu Kooperatifi’nin Genel kuruluna bir alkış istiyorum”  dedi.

S.S KÖROĞLU ESNAF VE SANAATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ 5. BÖLGE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Yönetim Kurulu Mustafa Altındal, Tekin Eser Mehmet Yılmaz, Mustafa Kalaycı, Metin Bozoğlu

S.S KÖROĞLU ESNAF VE SANAATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ 5. BÖLGE BİRLİĞİ DENETİM KURULU

Mesut Kalafat, Kemal Sönmez
Etiketler: bolu haberler