Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KORKUTAN ARTIŞ DEVAM EDİYOR!

KORKUTAN ARTIŞ DEVAM EDİYOR!
İllere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıklandı. En fazla artış sıralamasında Bolu’da görüldü. 168,36 oranı durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21-27 Ağustos arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bir önceki haftaya göre Bolu’da vaka sayıları yine yükseldi. Harita giderek kızarıyor. Okullar açılıyor yüz yüze eğitim başlıyor. Vaka sayıları endişe verici.

Bakan Koca Twitter hesabından; “21-27 Ağustos arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Rize, Bayburt, Nevşehir, Kayseri, Kilis, Trabzon, Aksaray, Gaziantep, Bolu, Tokat. Bu illerden birindeyseniz şu günlerde daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli.” açıklamasını yaptı.

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış, kademeli normalleşmeye geçildikten sonra insan hareketliliğinin artmasıyla başladı. Ağustos ayı boyunca sürekli olarak bir artış eğilimi oldu. Toplumsal bağışıklığın sağlanmasının önemli. Aşısızların ve yeterli aşı olmamış, tek doz olanların pandemisini yaşıyoruz. Temel unsur maske, mesafe, temizlik ve Aşı.