Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KÖPEK KÖYÜ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

“KÖPEK KÖYÜ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Bolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı ikinci oturumunda Hayvan Hakları Komisyonu kurulmasından sonra İnsan Hakları Komisyonunun da kurulmasına karar verildi.

Haber: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci oturumunda Türkiye’ye örnek olacak bir karar alınmış bütün meclis üyelerinin oy birliği ile Hayvan Hakları Komisyonu kurulması onaylanmıştı. Bolu Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci toplantısında ise İnsanlar Haklı Komisyonu kurulması konusunu gündeme taşıdı. Çeşitli İşler komisyonundan gelen rapor doğrultusunda meclis üyelerinin oy birliği ile İnsan Hakları Komisyonu kuruldu.

KOMİSYON ÜYELİKLERİNE CHP VE AK PARTİ MECLİS ÜYELERİ SEÇİLDİ

İnsan Hakları Komisyonunun Belediye bünyesinde kurulmasının karar verilmesinin ardından meclis komisyon üyelerini de seçti. Cumhuriyet Halk Partisinden Ergün Temel, Tahsin Mert Karagöz ve Begüm Tunçel, AK Parti’den ise Hatice Dinç ve Hacer Çınar meclis üyelerinin oylarıyla komisyon üyesi oldular.

ŞARTLI BAĞIŞ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda ayrıca hayvan hakları komisyonunda gelen raporda sahipsiz hayvanların beslenme, tedavi, rehabilitasyon ile sair hakların korunması işlerinde kullanılmak kaydı ile bağış alınabilmesi (şartlı bağış) konusu görüşüldü.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cihan Tutal, şartlı bağış için komisyona başvuru yapıldığını ve oy birliği ile kabul edildiği aktardı. Daha sonra söz alan İYİ Parti grup başkan vekili ilk bağışın kendileri tarafından yapılmasını talep etti. CHP ve İYİ Parti il başkanlığının da katkısı olacağını söyledi. MHP meclis üyeleri ile AK Parti hayvan hakları komisyon üyesi de bağışa destek vereceklerini kaydetti.

“HAYVANLARINA YARDIM EDEBİLMEK İÇİN ŞARTLI BAĞIŞI KABUL ETTİK”

Başkan Tanju Özcan; Türkiye’de ilk defa hayvan hakları komisyonu kurduk. Akabinde sokak hayvanlarına yardım edebilmek için şartlı bağışı kabul ettik. Şartlı bağışta yatırılan para sadece sokak hayvanlarının tedavi, beslenmesi ile kullanılabilecek. Ben tüm belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum bu konuda duyarlılık gösterdiler. Topluma da örnek olacaktır. Sizler Bolu halkının seçtiği insanlarsınız. Seçilmişler ile bunun başlaması siyasi partilerimizin buna destek vereceğini beni ayrıca mutlu etti. Şimdiden katkılarınız için çok teşekkür ediyorum. Hayvan hakları komisyonu hızlı başladı gerçekten çalışıyorlar. Hayvan severler ile bir araya geliyorlar. Fikirlere açıklar. Barınağımızda köpeklerimizin ve kedilerimizin daha uygun şartlarda barındırılabilmesi için sundurmalar yapılıyor.

“KÖPEK KÖYÜ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Başkan Özcan son olarak köpek köyü projesini de hayata geçireceklerini ifade ederek, hayvanlarımız doğal bir ortamda hem hayatlarını idam ettirebilecekler hem gelen bağışlarla karınlarını doyurabileceğiz hem de arzu eden vatandaşlarımıza sahiplenme konusunda yardımcı olacağız.