Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KOORDİNASYON TARTIŞMALI GEÇTİ

KOORDİNASYON TARTIŞMALI GEÇTİ
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli arasındaki tartışma damgasını vurdu. Daha önce de birçok kez İl Özel İdaresinin işini yapmadığını açıklamalarında dile getiren Tanju Özcan, Özel İdarenin Bolu Belediyesini yok saydığını, asfalt ihalesini belediyeye vermediklerini ifade ederek, köylerin taleplerini yerine getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Özcan’ın açıklamalarına cevap veren Sırrı Köstereli ise Tanju Özcan’ı siyaset yapmakla suçladı. Köstereli, “Ben siyasetçi değilim. Yaptığınız açıklamalar siyasi açıklamalar. Siz köylere hizmet götürmeyin, biz yıllardır zaten köylerimize hizmet götürüyoruz. Siz şehir merkezindeki işlerinizle uğraşın. Sürekli Özel İdare çalışmıyor gibi bir algıyla bizim çalışanlarımıza hakaret ediyorsunuz. Bizim çalışanlarımız gece gündüz işini yapıyor” diye konuştu.    

Haber: Aslı Akış

Vali Yardımcısı İlhan Turgut Başkanlığında gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı oldukça hararetli geçti. Toplantıda, Bolu Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasındaki tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

Gerek asfalt konusunda gerekse atık su konusunda daha önce yaptığı açıklamalarda İl Özel İdaresinin çalışmadığı vurgusu yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu açıklamalarını Koordinasyon Kurulu toplantısında bir kez daha dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer’in yaptığı açıklamalara değinen Başkan Özcan, “Neden köylere hizmet götürdüğümüzü sormuşlar. Bizden talep edilen her isteği yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizden yardım isteyen birine ‘hayır’ diyebilir miyiz? Bu bizim geleneğimizde, örfümüzde, adetimizde de yok. Dedik ki; Özel İdare bize müracaat etsin. Özel İdarenin çardağı yok, taşı yok, bankı yok. Biz üretim fiyatına Özel İdareye verelim, onlara taleplerinizi iletin diyoruz. Fakat Özel İdare bu konuda da protokol yapmaya yanaşmıyor. Bu siyaset üstü bir mesele, hizmet meselesi. Bu konunun çözülmesini rica ediyorum” diye konuştu.

Başkan Özcan’ın bu açıklamalarla siyaset yaptığını söyleyen Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli’de; “Ben devlet memuruyum, siyasetçi değilim. Siyasetle ilgili şeyleri siyasetçilerle konuşun, bizimle değil.  Köylerin isteklerini vermeyin Başkan’ım. Köyler her şeyi ister, ihtiyaçlarını görmek için muhtarlar istiyor. Biz köylerin ihtiyaçlarını zaten görüyoruz. Size geldiği zaman deyin ki, ‘Özel İdarenin alanındasın’ bize gönderin. Bize kimse gelmiyor bu hususta, parke taşı… Gelsin buradan karşılanabilecekse karşılanır. Yani burada siz kendinizi zora sokmayın, varsa zaten yollayacağız. Her yıl köylerimize 100 milyon masraf ediyoruz. Bir de bunu siyaset malzemesi yapıyorsunuz. ‘Özel İdare çalışmıyor, biz köylerin işlerini yapıyoruz’ diyorsunuz. Yani buradaki arkadaşlara hakaret ediliyor, bu doğru bir şey değil. 24 saat çalışıyor buradakiler” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Etiketler: bolu haberler