Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIM”

“KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIM”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, e-Devlet üzerinden Türkiye Değişim Partisi üyesi olduğunu öğrenmesine ilişkin, “Bunu yapan kimse Allah’tan ‘HDP’ gibi bir partiye üye yapmamış. Zaten kahrımdan ölürdüm. Bununla ilgili avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden üyeliğinin silinmesinin ardından, Türkiye Değişim Partisi’ne isteği dışında üye kaydının yapıldığını açıkladı. Özcan, konuyla ilgili Bolu Belediyesinde basın açıklaması düzenledi.

“SÜRECİ TAKİP EDENLER ARADI”     

Durumu Cumhuriyet Halk Partisi’nde çalışan kişi aracılığıyla fark ettiğini ifade eden Özcan, “Bir süre önce, Cumhuriyet Halk Partisi beni 1 yıllığına ihraç etti. 1 yıl süreyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimin de silinmesi anlamına geliyor bu. Dün itibariyle bu süreci takip eden genel merkezden bir kardeşim beni aradı, CHP’den üyeliğim düşmüş mü diye kontrol ederken, ‘Abi senin bir başka partiye üyeliğin görünüyor’ dedi. Nasıl yani dedim, ‘Onu ben göremiyorum’ dedi. ‘e-Devlet’ten girip bakarsan görürsün’ dedi” açıklamasını yaptı.

“BEN BAĞIMSIZIM ZANNEDERKEN TDPARTİSİ’NİN BOLU BELEDİYE BAŞKANIYMIŞIM”

Kontrolü sonrasında Türkiye Değişim Partisi üyesi olduğunu öğrendiğini belirten Özcan, “Ben de bu uyarı üzerine e-Devlet’e girdim. Bir baktım ben 2022 yılının ikinci yarısında, yani bu eylül olabilir, benim ihracımdan sonra… Başka bir tarih olabilir… Türkiye Değişim Partisine Kilis’ten üye olmuşum ve aktif üyeymişim. Ben bağımsızım zannederken Türkiye Değişim Partisi’nin Bolu Belediye Başkanıymışım” dedi.

ÖZCAN, SÜLEYMAN SOYLU’YA SESLENDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Özcan, “Burada garip bir oyun oynanıyor. Ben sıradan bir vatandaş değilim, birçok insan beni tanıyor. ‘Tanju Özcan kim’ denildiğinde biliyor. Bunu kim, ne amaçla yapar bilmiyorum. Nasıl yapar, onu da bilmiyorum. Ama şüphelendiğim şeyler var. İçişleri Bakanlığı bu konuyu açıklamalı. Sayın Soylu’ya buradan sesleniyorum. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığına bağlı… Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı 2018’de seçilir seçilmez, enteresan bir şey yapmış… ‘1 Nolu KYK’ diye yayımlamış, daha cumhurbaşkanı yardımcısını yayımlamadan, e-Devlet uygulamasını Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ki Cumhurbaşkanlığına bağlı doğrudan, yani cumhurbaşkanı yardımcısı atamadan e-Devlet’i kendisine bağlamış” ifadelerini kullandı.

“BU BİR SİSTEM ZAFİYETİ MİDİR?”

Konuyla ilgili şüphelerinin olduğunu da aktaran Özcan, “İster istemez soruyorum, bu bir sistem zafiyeti midir? Bunun altında başka bir şey mi vardır? Bütün vatandaşlarımız e-Devlet’e girsinler, herhangi bir siyasi partiye üye olup olmadığını görsünler. E-Devlet’e girsinler, evlerine kaç kişinin yaşadığını görsünler. Muhalefet seçim güvenliğini hala ‘Biz seçim güvenliğini alıyoruz’ diyor da… Türkiye’de bir il belediye başkanının bir başka partiye kaydedildiğini bile göremiyorlar. Dolayısıyla kimin evinde kimler var belli değil. Kaç tane sığınmacı vatandaş yapılmış belli değil. Bu vatandaş yapılanlar Türk halkının hanelerine mi dağıtılmış belli değil… Belki de vatandaş yaparken bu sığınmacıları değişik siyasi partilere üye yapmışlar, biz de arada kaynamışız gibi geliyor bana” diye konuştu.

“İÇİŞLERİ BAKANI BUNU GÖRMEMEZLİKTEN GELEMEZ”

Olayın görmemezlikten gelinemeyeceğinin altını çizen Özcan, “Aynı risk Sayın Erdoğan için de var. Türkiye’nin herhangi bir ilçesinden herhangi bir siyasi parti ‘Recep Tayyip Erdoğan bizim üyemizdir’ diye yazsa otomatik olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının sayfasına düşüyor. Böyle bir rezillik olmaz. Bir film dolaşıyor, bir film sahneleniyor. İçişleri Bakanı bunu görmemezlikten gelemez. Basit bir hata da diyemez” kelimelerini kullandı.

“TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİNİN YETKİLİLERİ BENİ ARADI”

Türkiye Değişim Partisi ile de iletişime geçtiğini açıklayan Özcan, “Türkiye Değişim Partisinin yetkilileri beni aradı. Genel Başkan Yardımcıları aradı, Kilis İl Başkanı aradı ki kısa bir süre önce istifa etmiş. ‘Lütfen suç duyurusunda bulunun, biz kesinlikle böyle bir şey yapmadık.’ Bunu yapan Kilis’teki Türkiye Değişim Partisi yetkilileri değil. ‘Biz bunun ortaya çıkmasını istiyoruz çünkü partimizin de adı kullanıyor’ diyor” şeklinde konuştu.

ÖZCAN, KONUYU YARGIYA TAŞIYACAK

Özcan, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı:

“Allah’tan bunu yapan kimse ‘HDP’ gibi bir partiye falan bizi üye yapmamış. Zaten kahrımdan ölürdüm. Bununla ilgili avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk. Ben gerekli incelemenin derhal ve ivedilikle yapılmasını bekliyorum hükümetten.”

Etiketler: bolu haberler