Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KONSERVE FABRİKASININ TEMELİ ATILIYOR

KONSERVE FABRİKASININ TEMELİ ATILIYOR
Bolu Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak konserve fabrikasının temel atma töreni 22 Eylül Çarşamba günü Park ve Bahçeler Müdürlüğü yanında saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Başkan Tanju Özcan’ın öncülüğünde kurulan kooperatif ile Boluluları kültür mantarı yetiştiriciliği ile tanıştıran ve yüzlerce kişiye gelir kapısı sağlayan Bolu Belediyesi şimdi de Bolu’ya bir konserve fabrikası kazandırıyor. Büyüksu Deresi kenarındaki araziye kurulacak konserve fabrikası için ilk kazma Ağustos ayında vuruldu.

2022 yılı Ocak ayında deneme üretimine başlanılacak fabrikada yaklaşık 40 çeşit konserve üretimi yapılacak. Saatte bin 500 kavanoz konserve üretim kapasitesine sahip olacak fabrikada Bolu’nun yöresel ürünleri ile özellikle coğrafi işaretli sebzeler pastorize edilerek, besin değerlerinden taviz verilmeden 2 yıl boyunca satılabilir hale getirilecek.

HAMMADDE BOLU ÇİFTÇİSİNDEN ALINACAK

Yaklaşık 40 çeşit konservenin üretileceği fabrikada kullanılacak hammaddeler “alım garantili tarım” sloganı ile üretime dahil edilecek Bolu çiftçisinden alınacak. Bolu ekonomisine önemli katma değer sağlayacak fabrika ayrıca Bolulular için de yeni bir istihdam olanağı sunacak.

İlk deneme üretimine ise 2022 Ocak ayında başlanılması öngörülüyor.

Etiketler: bolu haberler