Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIZ KARDEŞLER, TSO’DA İLHAM BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ

KIZ KARDEŞLER, TSO’DA İLHAM BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca Cola Türkiye işbirliğiyle yürütülen “Kız Kardeşim” projesinin ilham buluşması Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.


TSO Başkanı Türker Ateş’in evsahipliğinde ve TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonuyla düzenlenen programa Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Göynük Belediye Başkan Yardımcısı Samet Çetinbaş, Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce ve Kurul üyeleri, TOBB Bolu İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sertaç Günay ve Kurul üyeleri, Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Gürbüz ve Kurul üyeleri ile çok sayıda kadın girişimci ve öğrenci katıldı.

Yoğun ilgi altında gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce yaparken, TSO Başkanı Türker Ateş de bir konuşma yaparak bu önemli ilham buluşmasına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. TSO Başkanı Ateş, hedefleri olan bir ülke olduklarını, ilk 10 ekonomiden birisi olma hedefine ulaşabilmek için yalnızca mevcut fabrikaların kapasitelerinin artmasının yeterli olmayacağını, ekonomiye yeni girişimciler kazandırılması gerektiğini dile getirdi. Kadın girişimcilerin ekonomiyi katılımının bu süreçte kaçınılmaz gereklilik olduğunu kaydeden Ateş, Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının ilk oluşumu çalışmalarının, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde yine kendi görevde bulundukları döneminde başladığını ve yıllar içinde gelişerek devam ettiğini, Avrupa’da da Mülkiye Aytar önderliğinde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. TSO Başkanı Türker Ateş, 1926 yılında kurulan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1959 yılındaki ikinci kuruluşu sürecinde ticaret siciline ilk kaydolan üyenin bir kadın olduğunu, ilk 10 içinde de 4 kadın girişimci bulunduğunu belirtti. Ateş, bugün salona dinleyici olarak gelen kadın girişimcileri, ilerleyen zamanlarda kendi hikayelerini anlatmak üzere en ön sıralarda görmeyi temenni ettiklerini dile getirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in de bir konuşma yaptığı programın ilk oturumu olan “Ortaklar Paneli”nde Coca Cola Türkiye İK Direktörü Ebru Özgen, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar birer sunum yaptı. Ardından OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, kendi girişimcilik hikayesini ve firması tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projelerini yaptığı bir sunumla anlattı. Programın ikinci oturumunda Esas Holding Kurumsal İlişkiler Direktörü Berrak Kutsoy’un moderatörlüğünde “Kız Kardeşim Projesi İlham Buluşması” gerçekleştirildi. Oturumda Diyetisyen Elvan Odabaşı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Cevahir Han Konukevi Sahibi Asuman Cevahir Yazmacı ve Gazelle Resort Hotels Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Ergül kendi girişimcilik öykülerini dinleyicilerle paylaştı.

Programda ayrıca konuk katılımcılara TSO Başkanı Türker Ateş ve Kadın Girişimciler Kurulu tarafından günün anısına üzerinde Bolu’nun turistik markalarının yer aldığı cam tablolar takdim edildi. Etkinlikle eşzamanlı olarak TSO hizmet binasında Bolu Belediyesi, ilçe belediyeleri, kurum-kuruluşlar ve firmalar tarafından stand açılarak İlimizin ve ilçelerimizin yöresel ürünleri konuklara tanıtıldı.