Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KISITLAMALARI İHLAL EDEN 69 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

KISITLAMALARI İHLAL EDEN 69 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
Bolu’da sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan 69 kişiye 48 bin 600 lira, maske takmadığı ve kurallara uygun maske takmadığı gerekçesiyle 51 kişiye 45 bin 900 lira idari para cezası uygulandı.

Haber: ASLI AKIŞ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kontrollü normalleşme döneminde 81 il vaka sayılarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek şeklinde risk gruplarına ayrılarak tedbirler bu seviye gruplarına göre belirlendi.

Yeni süreçte ülke genelinde hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması 21.00-05.00 saatleri arasında devam ederken, hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında, yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde ise cuma 21.00-cumartesi 05.00 saatleri arasıyla cumartesi 21.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde uygulanıyor.

Bolu’da korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı gün boyunca kent sessizliğe büründü.

Yasakla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü ve İl jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler sabit noktalar, mahalle ve işlek caddelerde uygulama yaptı.

Ekip araçlarıyla ve yaya olarak kontrollerini yapan polisler, yasağa rağmen sokakta olanları durdurarak belge kontrolü yaptı.

Bu kapsamda, turuncu kategoride yer alan ilimizde Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 69 kişiye 48 bin 600 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca maske takmadığı ve kurallara uygun maske takmadığı gerekçesiyle 51 kişiye 45 bin 900, sosyal mesafeye uymayan 1 kişiye 457 lira idari ceza kesildi.

 

 

Etiketler: bolu haberler