Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kişi başına düşen AVM alanında Bolu kaçıncı oldu?

Kişi başına düşen AVM alanında Bolu kaçıncı oldu?
Colliers International alışveriş merkezlerinde 1.000 kişi başına düşen toplam kiralanabilir alan verisini açıkladı. Colliers International’ın hazırladığı rapora göre Bolu kiralanabilir alan verisine göre 285 metrekare ile Türkiye’de üçüncü oldu.
Colliers International’ın Türkiye biriminin hazırladığı rapora göre Bolu, alışveriş merkezlerinde 1.000 kişi başına düşen toplam kiralanabilir alan verisine göre 285 metrekare ile Türkiye’de üçüncü il olarak yer aldı. Bolu’nun nüfus düşüklüğüne oran ile bu denli üst sıralarda yer alması raporda “dikkat çekici” olarak yorumlanmakta. Colliers International Türkiye tarafından 6 aylık periyotlarla hazırlanan “Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2020 İkinci Yarı” raporunda yer alan Bolu’ya dair tespitler şu şekilde:

 “1.000 kişi başına düşen toplam kiralanabilir alan, 2020 yılının ikinci yarısı itibariyle Türkiye geneli için ortalama 162 metrekare düzeyine ulaştı.

Nüfusu 500.000’in altında olup ilk 10’a giren Bolu ve Edirne illeri dikkat çekiyor.  Ankara  ve İstanbul arasında orta nokta konumunda olan Bolu 1.000 kişi başına düşen toplam kiralanabilir alan verisine göre 285 metrekare ile üçüncü sırada yer alıyor.”

Kaynak: Bolu Takip Gazetesi