Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ SÜRÜYOR

KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ SÜRÜYOR
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler okul servisleri ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde kış lastiği denetlemesi yaptı.


HABER: Aslı Akış

Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yolcu otobüsleri ve okul servislerini denetleyen polis ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 1 Aralık’tan itibaren ticari araçlarda uygulamaya başlanan kış lastiği zorunluluğu kapsamında servislerin ve araçların lastikleri kontrol edilirken ehliyet, ruhsatlarına da bakıldı. Yolcu otobüsleri ve okul servislerini durdurarak lastiklerin diş derinliğini kontrol eden ekipler, araçlarına kış lastiği takan sürücülere teşekkür etti.

Yapılan uygulamayla ilgili bilgiler veren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kış lastiği denetimlerinin uygulama süresince devam edeceğini belirtti. Vatandaşın can ve mal güvenliği için denetimlerini 1 Aralıktan itibaren başlattıklarının altını çizerek “Vatandaşlarımızın daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde seyahat etmeleri amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak şehir içi ve şehirlerarası güzergahlarda denetim ve kontrollerimiz devam ediyor. Zorunlu kış lastiği uyulmasına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının tebliği doğrultusunda otobüs, kamyon, tanker, kamyonet, minibüs ve ticari taşıma yapan otomobillerin kış lastiklerinin takması yönünde kontrollerimiz sürüyor” ifadelerine yer verdi.