Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIŞ HASTALIKLARINA KALKAN OLAN BİTKİ ÇAYLARI

KIŞ HASTALIKLARINA KALKAN OLAN BİTKİ ÇAYLARI
Kış mevsiminin gelmesi ile beraber sıcak çay çeşitleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Doğru malzemelerle, doğru şekilde demlenmiş bir bitki çayı içinizi ısıtacağı gibi içerdiği vitaminler ve mineraller ile bağışıklık sisteminizi de güçlendirecektir.
Kış aylarında içebileceğiniz bitki çayları ve faydaları;
Zencefil Çayı
Kış hastalıklarını önleyen zencefil çayı aynı zamanda sindirim sistemini rahatlatan karışımlara sahip. Özellikle kış aylarında zencefil yaprağı çayı tüketilmesi insanları hastalıklara karşı daha dirençli hale getirmektedir. Zencefili hem kuru hem de taze hâliyle tüketebilirsiniz. 
zencefil çayı ile ilgili görsel sonucu"

Rezene Çayı
Pakistan ve Hint mutfağının vazgeçilmezi rezene, dereotunu andıran bir kokuya sahip. Hazımsızlık, mide krampları, sindirim sorunları ve ateşe iyi gelen rezene, yağ yakılmasını hızlandıran özelliğiyle de zayıflamaya yardımcı oluyor. Kadınların favori çaylarından biri olduğunu söylesek yalan olmaz.
rezene öayı ile ilgili görsel sonucu"

Ihlamur Çayı
Kokusu bile yeter dediklerimizden. İdrar ve balgam söktürücü, göğsü yumuşatıcı özellikleri ile kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor. Balsız düşünemediğimiz çaylardan biri kendisi. Ancak bal sevmiyorsanız az şeker ile de enfes olur.
ıhlamur ile ilgili görsel sonucu"

Melisa Çayı
Uyku getirmesi ve sakinleştirici etkisiyle bilinen melisa çayı, kış aylarının yarattığı depresif etkilere bire bir. Melisa çayının özellikle uyumadan evvel içilmesi uykuya daha erken dalınmasını ve uyku esnasında vücudun rahatlamasını sağlamaktadır.
melisa çayı ile ilgili görsel sonucu"

Nane Çayı
Hazımsızlık, gaz, sindirim sistemi sorunlarının çözümünde kullanılan nanenin çayı kış aylarında insanların kurtarıcısıdır. Yılın her döneminde bulunabilinen naneyi tıkanmış burnunuzu açmak için de kullanabilirsiniz. Aktarlardan kuru nane alarak çayını demleyebileceğiniz gibi, taze naneleri küçük parçalara bölüp iki gün bekleterek kuru nanelerinizi demleme keyfi yaşayabilirsiniz. Nane çayını bir dilim limon ile birlikte için.
nane çayı ile ilgili görsel sonucu"

Papatya Çayı
Papatya, yüksek fosfor içeriği ile kemiklerin güçlendirilmesinden ruhsal sorunlara, antioksidan etkisi ile kanserle mücadeleden sinir sistemi sağlığının korunmasına kadar pek çok alanda faydalı olması ile dikkat çekiyor. Uyku öncesi bir bardak papatya çayı içerek derin bir uykuya kolayca geçebilirsiniz.
papatya açyı ile ilgili görsel sonucu"

Yeşil çay
Yeşil çay, kilo vermek ve kolesterolü düşürmek için kullanılıyor. İnsanların saçlarını ve cilt bakımlarını yakından ilgilendirmekte olan bir çay türüdür. 
yeşil çay ile ilgili görsel sonucu"

Adaçayı
En kolay içimli çaylardan biri olan adaçayı, kışın en çok tüketilen bitki çaylarından biri. Adaçayını demleyerek yapabilirsiniz. Adaçayı boğaz ağrısı ve yanmasına karşı oldukça yararlıdır.
ADAÇAYI ile ilgili görsel sonucu"