Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KİMSE BENİM DELİKANLILIĞIMI SORGULAMASIN”

“KİMSE BENİM DELİKANLILIĞIMI SORGULAMASIN”

Hisar Tepesi projesi üzerinden başlayan ve karşılıklı atışmaya dönüşen polemik devam ediyor. Bu kez söz Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’daydı. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın “Delikanlıysa adımı söylesin. Ne var bunda?” sözlerine karşılık veren Başkan Özcan; “Ben delikanlılık anlayışımı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna yazdırmışım. İsmini söylemedim. Çünkü ismi bilinmiyor. Kimse benim delikanlılığımı sorgulamasın” dedi.

Haber: Aslı AKIŞ

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Hisar Tepesi Projesinin ‘Bolulu Kadın Milletvekili tarafından engellediği' ve birçok platformda dillendirdiği söylemini ağır bir dille eleştirmiş ve projenin önceki dönem belediye başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde yapıldığını ve projeye karşı olmadığını söylemişti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da projenin kendi döneminde hazırlandığını vurgulayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığının altını çizdi.

“İSMİ BİLİNMİYOR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konu üzerinden milletvekili Arzu Aydın’a yüklenerek; “Hani kadın Milletvekili olarak bahsetmiştim ya. Bolu’nun kadın Milletvekili. O da “delikanlı olsun ismimi söylesin” demiş. Ben delikanlılık anlayışımı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna yazdırmışım. Bizim milliyetçilik anlayışımızı 5 Parmak Dağlarına yazdırdığımız gibi. İsmini söylemedim. Çünkü ismi bilinmiyor. En son yaptığım ankette şunu gördüm. Maalesef Milletvekillerimizin ikisinin de ismini bilmeyen vatandaş %52,5 oranında. İkisinin de ismi bilinmiyor” şeklinde konuştu.

“KİMSE BENİM DELİKANLILIĞIMI SORGULAMASIN”     

Açıklamasında, Hisar Tepesi projesini AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın engellediğini tekrar vurgulayan  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Evet, Hisar Tepesindeki projemizi engelleyen AK Partili Kadın Milletvekili Sayın Arzu Aydın’dır. İsmen de söylüyorum. Kimse benim delikanlılığımı sorgulamasın. Neymiş, bazı teknik sorunlar varmış. Zaten Alaaddin Bey zamanındanmış proje. Bu proje benim zamanımda hazırlandı. Bu proje önce Anıtlar Kurulu’ndan geçti arkasından Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından onaylandı. Bir senedir buraya, bu çalışmayı yapabilmek için Bakan Yardımcısı onayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİRİLERİ ENGELLİYOR”

Kültür ve Turizm Bakanlığının projeyi onayladığını aktaran Başkan Özcan süreç hakkında bilgiler verdi. Özcan; “Sayın Bakan Yardımcısı yılbaşından hemen önce beni aradı. “Sayın Başkan hakkını helal et, özür diliyorum. Haklıydınız, projeniz doğru” dedi. Zaten Bakanlığımız onayladı. Uygulama hususunda bazı eksiklik var dedi. Bu eksikleri de tamamlayın dedi. Hatta dönemin Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’da bu konuda lehinize bir girişimde bulundu dedi. Bende açtım telefonu kendisine teşekkür ettim. Aradan geçen 3,5 ay boyunca Bakan Yardımcısı, saygından, utancından benim telefonlarıma çıkamıyor. Geçmişte de tanıdığım biri. Çünkü verecek bir cevabı yok. Çünkü birileri engelliyor. Arkadaşlar burası Ak Parti’nin karşısında bir yer. Bolu’nun girişi. Buranın yeşillendirilmesinde, aydınlatılmasında kimin ne zararı olabilir? Bunu çok merak ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Etiketler: bolu haberler